Voor een leek is de bouwplaats een onoverzichtelijk geheel van betonnen constructies, pakken isolatiemateriaal en metselende mannen. Maar dat hier iets groots ontstaat, is duidelijk. Begin 2018 moet het open, het geheel vernieuwde bowling- en entertainmentcentrum aan de Ringbaan Oost.

‘Dolfijn – the plays to be -’, zo luidt de nieuwe naam. Was de oude naam al een verhaspeling van de naam van de eigenaren, de nieuwe toevoeging belooft heel wat. ‘We gaan hier een entertainmentcentrum voor alle leeftijden neerzetten’, aldus Thomas Dol, die het bedrijf samen met zijn moeder runt. Naast 24 bowlingbanen en het vertrouwde midgetgolf komen er straks ook escaperooms, virtual reality games en tal van jongerenattracties.

Indeling naar eigen wensen
De oude hal ging in maart 2016 na een kortsluiting volledig in vlammen op. Maar voor Thomas en zijn moeder was het meteen duidelijk: wij gaan door. Op de oude fundamenten verrijst nu een gebouw van 15 meter hoog met zo’n 4000 m2 vloeroppervlak. De indeling kwam in goede samenspraak met gebouweigenaar Nooteboom tot stand. Thomas: ‘Daar zijn wij bijzonder blij mee. Het pand wordt volledig naar onze wensen ingedeeld, zodat wij onze gasten straks een fantastische ervaring kunnen bieden. Én we hebben een ondergrondse parkeergarage kunnen aanleggen, waardoor de parkeeroverlast voor de buurt tot het verleden behoort.’

Topsport
Naast entertainment wordt er bij Dolfijn – the plays to be – ook serieus gesport. Wedstrijdteams van bowlingvereniging Tilburg die hier ‘thuis’ is, doen mee op het hoogste landelijke niveau. Straks zal er ook een speciaal trainingscentrum worden ingericht waarvoor zelfs trainers uit het buitenland worden gehaald. Thomas Dol gaat dan ook voor het hoogste resultaat: ‘Dat zit nou eenmaal in mij. Als ex-topsporter (zwemmen en bowlen, TvE) wil ik van alles het beste. En dat gun ik ook onze gasten. Daarom zal iedereen straks onze vertrouwde gastvrijheid herkennen. Ook al zal het voor sommigen misschien wel even wennen zijn met al die nieuwe activiteiten.’

Opening begin 2018
Ondanks enige vertraging in de bouw wil Thomas de bowlingballen voor de krokusvakantie weer laten rollen. Wil je op de hoogte blijven, volg dan de Facebookpagina ‘Dolfijn -the plays to be-‘. Voor informatie over bowlen in verenigingsverband kijk je op: www.bowlingverenigingtilburg.nl.

Door: Theo van Etten