Volley Tilburg heeft de goede lijn van vorige week, toen met 3-0 van Vocasa werd gewonnen, een mooi vervolg gegeven. Ondanks het inzetten van alle wisselspelers bleek  het team te sterk voor  Donitas.  

De Groningers kwamen geen moment in de buurt van setwinst en moesten na een 3-0 nederlaag de lange terugreis naar het noorden doorstaan. Volley Tilburg staat nog steeds vijfde, maar heeft de top drie weer in zicht. Nummer 3, Webton Hengelo, heeft immers twee verliespunten meer.

1e
De eerste set werd begonnen met Marijn Ewijk als vervangende passer/loper voor Alessandro Masciadri en ook midden Dennis van Gool startte in de basis. Lucas Vermeulen bezorgde Tilburg met zijn snoeiharde sprongservice een 4-1 voorsprong, maar Donitas kwam terug tot 10-10. Toen kwam Dennis aan de service. Liefst acht keer kreeg Donitas geen vat op zijn listige float. En toen dat wel een keer lukte was er een geweldige defence van Lucas, gevolgd door een set van Dennis en een mooie aanval van Niels van de Sande. Op 22-14 bracht Ronald Vermeulen Danny Marijn in het veld voor Lucas. Ook Danny wist zijn aanvallers goed te vinden en met 25-16 was de eerste set binnen.

2e
De tweede set bleef Danny de spelverdeling voor zijn rekening nemen. Donitas nam gelijk drie punten afstand door een sterke servicebeurt. Dat gat werd echter langzaam gedicht en op 17-17 nam Ronald een time-out. Hij riep zijn mannen op scherp te blijven en ook op de eigen service punten te blijven pakken. En zo geschiedde: 25-20. Hoogtepunten van deze set waren twee geweldige killing eenmansblocks van Danny en Sjors den Dubbelden.

3e
Set 3 werd weer begonnen met Lucas. Verder verving Tim Swaan David Azantinlow (die opnieuw nauwelijks te stoppen was op mid), kwam Allessandro in het veld voor Sjors en verving Gijs Moonen Niels als diagonaal. En zoals gebruikelijk als een team op een ruime overwinning afstevent begon Tilburg slap aan deze set. Drie foute services op rij bezorgden Donitas een kleine voorsprong.  Maar zoals in de vorige set was het weer erop en erover: 25-21. Hoogtepunt was een geweldige pipe van Alessandro.

Volgende week speelt Volley Tilburg opnieuw thuis, om 20.00 uur tegen Vocasa uit Nijmegen. Dat team vecht tegen degradatie en zal er alles aan doen om punten mee te nemen naar Nijmegen. De Tilburgers zullen erop gebrand zijn om drie punten in Tilburg te houden en mee te blijven doen voor een plaats in de top drie.

Door: Leon de Leijer