De leden van omnivereniging Were Di Tilburg hebben unaniem ingestemd met de financiële planning voor een nieuw paviljoen. Ook is groen licht gegeven voor vervanging, upgrading en uitbreiding van de hockey- en tennis velden in de toekomst. Er wordt in totaal 2,1 miljoen euro geïnvesteerd in het complex.

Achtergrond

Bij Were Di Tilburg kunnen leden hockeyen, tennissen, beachvolleyballen en jeu-de-boulen. De vereniging telt ruim 1750 leden. De club wil echter doorgroeien naar 2000 leden. Een reële aanname gezien het toenemende belang dat gehecht wordt aan sport in het algemeen en de sociaal-demografische ontwikkelingen in Tilburg in combinatie met de vele nieuwbouw- en herstructureringsprojecten die aan de zuid/oostkant van Tilburg plaatsvinden. Het sportcomplex in z’n huidige opzet – gebouwd in 1980 – is echter sterk verouderd  en was berekend op 600 leden. Bouw van een nieuw paviljoen en verbetering van de accommodatie is dus noodzakelijk.
Vierde hockeyveld
Bijzonder in de aanpak van Were Di Tilburg is dat de club zelf wil zorgdragen voor beheer, onderhoud en vervanging van de totale accommodatie. Wegdam: “We zetten in op volledige privatisering. Ons beroep op de gemeente was dus eenmalig. Daarmee vervullen we voor alle andere sportverenigingen een voorbeeldfunctie.” In de totale begroting van Were Di Tilburg voor de komende jaren is ook de vervanging van de huidige velden en de aanleg van een vierde veld voorzien. Deze investeringen van circa 1 miljoen worden door Were Di Tilburg zelf opgebracht. Voor de bouw van het paviljoen en verharding van de huidige parkeerplaats is een beroep gedaan op de gemeente Tilburg. Deze heeft inmiddels het parkeerterrein onder handen genomen en voorzien van bestrating.