Tilburg 15 september 2015

New Care en de Willem II selectie hebben sinds enkele jaren een goede samenwerking. De samenwerking houdt in dat New Care adviezen geeft over voeding en suppletie. Voor dit seizoen (2015-2016) hebben we besloten om de lijn door te trekken naar de Willem II jeugdopleiding.
Maandag 14 September jongstleden was de midden-(C1 en C2) en onderbouw (D1,D2 en D3) met ouders uitgenodigd om een informatieavond over voeding en suppletie bij te wonen. Met zo’n 175 geïnteresseerden werd het een drukbezochte avond die werd geleid door Margo Peinemann (Docent orthomoleculaire Geneeskundige). Zij informeerde hen over voeding en suppletie voor voetballers. Één van de aanwezigen was selectiespeler Robbie Haemhouts. Hij legde uit wat het belang is van voeding en dat supplementen een goede aanvulling zijn om voedingsstoffen aan te vullen.
Margo gaf een innovatieve kijk op voeding. Zo heeft Margo uitgelegd dat vetzuren (vis) en goede koolhydraten (groente) veel meer energie leveren dan koolhydraten uit bijvoorbeeld pasta. Uit onderzoek blijkt namelijk dat koolhydraten uit pasta slechts de eerste 2 minuten van een wedstrijd effect hebben.

Margo: “Het is belangrijk om te weten dat het bij voetbal om 3 factoren gaat. Namelijk; energie, kracht en coördinatie. Deze factoren zijn allemaal te verbeteren door voeding en daarnaast suppletie.”

Jan de Hoon (Hoofdopleiding Willem II):”Deze avond stond in het teken van voeding en suppletie. Ik weet zeker dat de aanwezigen de juiste informatie hebben gekregen over deze 2 onderwerpen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat ze hiermee aan de slag gaan en het belang van voeding inzien. Voeding is immers de brandstof voor je lichaam.”
Robbie Haemhouts:”Om topsport te bedrijven is het belangrijk om te weten wat goede voeding is. Die inzichten heb ik vorig jaar al gekregen van Margo en New Care.”

Wilt u weten wat de juiste voeding en suppletie voor u dagelijkse activiteiten zijn? Neem dan contact op met New Care Supplements via het telefoonnummer 073-6242244 of mail naar info@new-care.nl

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken.