Zondag  27 augustus organiseren de wandel sportverenigingen Hart van Brabant uit Tilburg en RWV uit Rotterdam samen, het Nederlands kampioenschap snelwandelen heren 20 kilometer in Tilburg.

De wedstrijd zal worden verlopen op het wielerparcours van Wielervereniging Pijnenburg in de Reeshof te Tilburg. De Nederlandse Atletiek Unie heeft  beide verenigingen gevraagd de organisatie op zich te nemen, nadat het kampioenschap, dat door en andere instantie werd georganiseerd, daar niet door kon gaan.  Hart van Brabant en RWV hebben een draaiboek liggen van het 50 km. Nederlands en Belgisch kampioenschap en konden snel de organisatie rond krijgen en zijn op de uitnodiging ingegaan.

Internationale deelnamen

Naast de Nederlanders en Belgen komen ook een aantal Duitsers aan de start, die deze wedstrijd als een goede test zien de opbouw van hun wedstrijd jaar.

Zondag 27 augustus om 11.00 uur is de start voor de 20 kilometer. De lopers lopen op het ronde parcours van 1568.20 meter en moeten naast een aanloop stuk 12 rondes af gaan leggen.

Om het geheel nog wat aantrekkelijker te maken zijn ook een aantal kortere wedstrijdjes opgenomen in het programma.

Om 12.00 uur starten alle deelnemers/sters voor de 10 km., 5 km. (jeugd) 3 km. (Jeugd) en 1 km. (Jeugd).

Favoriet,  EUROPEES KAMPIOEN!

Bij de Heren 20 kilometer is Rick Liesting torenhoog favoriet. Rick is in augustus Europees kampioen geworden op de 5 km. en 20 km. Masters in Deense AARHUS. Rick liep daar naar een nieuw Nederlands record Masters in 1.31.04.  Rob Tersteeg is titelverdediger maar zal een zware kluif hebben aan Rick . Remco de Bruin die in  Aarhus naar een tijd van 1. 42 liep is de kanshebber voor de 3e plaats.

Na verwachting zal de winnaar van de 20 km. finische tussen 12.30 en 12.45 uur. Na afloop zullen de kampioensmedailles worden uitgereikt aan de winnaars.

VERZORGING:

Alle lopers kunnen per ronde gebruik maken van de verzorging. Voor ieder die welke afstand dan ook uitloopt is er een diploma vermeld met afstand en tijd. Ehbo en masseurs zijn aanwezig. Per ronde vindt er tijdregistratie plaats evenals op alle 5 km. punten.

Informatie en inschrijving over alle onderdelen bij Ad Leermakers W.S.V. Hart van Brabant.

mail: leermakers.ad@gmail.com  tel 0416 362858

Of Hans van der Knaap mail:  hansvanderknaap2@gmail.com