Komende zondag 7 oktober vindt het Nederlands kampioenschap snelwandelen voor heren (50 kilometer) en dames (10 kilometer) plaats. Ook zal het Belgisch kampioenschap 20 kilometer voor dames worden verlopen. Daarnaast verschijnt een aantal Duitse atleten aan de start en hebben diverse landenteams zich ingeschreven, waaronder Kameroen, Frankrijk en Mauritius. De organisatie is voor de 18ekeer op rij in handen van de wandelsportverenigingen Hart van Brabant uit Tilburg en RWV uit Rotterdam.

Op de 10 kilometer voor dames is Anne van Andel torenhoog favoriet, terwijl Loes van Bremen-van den Beemt haar titel verdedigt. Bij de heren 50 kilometer is titelverdediger Rick Liesting in absolute topvorm. Enkele weken geleden werd hij wereldkampioen 20 km bij de masters 40+ en samen met Remco de Bruin en Huub Kaenen werd hij eerste in het landenklassement. Concurrentie komt ui buitenlandse hoek: Daniel Foudjem (Kameroen), Hervé Davaux (Frankrijk) en Jerome Caprice (Mauritius) zullen hem het vuur na aan de schenen leggen.

6 uur van Tilburg
Wandelaars, snelwandelaars en prestatielopers zonder startlicentie kunnen deelnemen aan de 6 uur van Tilburg. Alle deelnemers kunnen per ronde gebruik maken van de verzorging. Iedereen die de afstand uitloopt ontvangt een diploma met afstand en tijd. Per ronde is er een tijdregistratie, evenals op alle 5 kilometerpunten.

Programma
11.00 uur – start 50 kilometer en 6 uur van Tilburg
13.00 uur – start 20 km
14.00 uur – start 10 km, 5 km (jeugd), 3 km (jeugd) en 1 km (jeugd)

Meer info
W.S.V. Hart van Brabant.
Ad Leermakers
E: leermakers.ad@gmail.com
T: 0416-362858