Aanstaande zondag 2 september vindt op het terrein van handboogvereniging ‘De Meierijers’ het Nederlands kampioenschap handboogschieten outdoor jeugd plaats. Tjarina Pullens en Robin van Tilborg nemen het dan namens de organiserende vereniging op tegen ruim 100 schutters. De wedstrijden beginnen om 9.00 uur en de toegang is gratis.

Boogschieten is een echte concentratiesport en kan beoefend worden als individuele of teamsport. De sport is zowel geschikt voor mannen als vrouwen, validen als minder validen en voor nagenoeg alle leeftijden. Vanaf ongeveer 9 jaar kan je er al mee beginnen, terwijl sommige schutters de 80 al zijn gepasseerd.

De Meierijers
Handboogvereniging De Meierijers organiseert naast bonds-, regionale en clubwedstrijden ook clinics en educatieve programma’s voor scholen. Daarnaast is er om de twee jaar een open dag waarbij het publiek kennis kan maken met deze groeiende sport. Afgelopen zaterdag was het weer zover. Veel bezoekers benutten de gelegenheid om zelf een keer te schieten.

Het schietterrein van de Meierijers vind je aan de Hoolstraat in Berkel-Enschot (vlakbij de gemeentestort). De vereniging beschikt over 16 binnenbanen en zo’n 40 buitenbanen. De schietafstanden variëren van 18 tot 90 meter. Kijk voor meer informatie op: www.meierijers.nl.

Door: Theo van Etten