Donderdag 24 maart heeft het jongensteam van de Nederlandse bowlingselectie ook bij het tweede event van het EK Jeugd in IJsland een bronzen medaille veroverd. Het team uit Finland bleek in de halve finale net te sterk.

Spannende ontknoping
Na een goede eerste dag, Nederland stond halverwege het Team event tweede, volgde een wisselvallige tweede dag voor het team van coaches Peter van Zijp, Jord van Weeren en Marieke de Jong.

Met nog één game te gaan stond het team nog steeds tweede, maar spanning leek zich meester te maken over Bart van Beers (16 jaar, uit Tilburg), Mike Bergmann (15, Geleen), Ronan van der Loo (14, Hilvarenbeek) en Yorick van Deutekom (17, Julianadorp). Uiteindelijk bleek een score van 704 net genoeg om Denemarken met 10 pins verschil achter zich te houden. 4888 tegen 4878.

Halve finale
In de halve finale wachtte topfavoriet Finland. Na een stroeve start voor Nederland nam Finland de leiding. De strikes volgde elkaar daarna snel op voor Nederland, maar het kwam te laat. De halve finale werd verloren met 893 – 853. Een domper, maar wel een prestatie die wederom goed is geweest voor een geweldig bronzen medaille. De tweede na het brons dat dinsdag tijdens het Doubles event al werd behaald.

Uiteindelijk ging Slovenië, geheel tegen de verwachtingen in, aan de haal met het goud. De meisjes van Nederland konden dit event geen rol van betekenis spelen, zij werden achtste.

Het EK Jeugd wordt vrijdag en zaterdag hervat met het Singles event, waar Van Deutekom zijn Europese titel van 2015 verdedigt. De beste 24 jongens en beste 24 meisjes na dit derde event plaatsen zich voor de Masters, waarmee het EK Jeugd zondag wordt afgeslote