De EK Masters Hockey zitten er weer op. Negen dagen lang kon het publiek genieten van tophockey door superfanatieke en  gepassioneerde 35-plussers. Op de velden van HC Tilburg aan de Bredaseweg presenteerden zich maar liefst 1200 deelnemers, verdeeld over 68 teams, afkomstig uit 12 landen. De toernooiorganisatie kijkt dan ook met een tevreden gevoel terug op het evenement: “Twee jaar lang keihard werken met deze club mensen is zeker de moeite waard geweest”, aldus organisator Henk Vogels.

Nederland overheerst
De Nederlandse teams presteerden prima tijdens dit masters toernooi. In maar liefst 7 van de 9 leeftijdscategorieën eisten zij de eerste plaats op. In de finales versloegen zij gerenommeerde hockeylanden als Duitsland, Engeland en Spanje. Ook in de nieuw toegevoegde categorie Mannen 35+ won de nationale selectie. Na in de poulefase met 3-2 en 2-3 zowel gewonnen als verloren te hebben van Spanje, was het team in de finale de bovenliggende partij: 3-1.

Nog meer tophockey
De hockeyfan hoeft zich overigens niet te vervelen, nu het toernooi is afgelopen. Gisteren (vrijdag) zijn de Europese kampioenschappen hockey in eigen land begonnen. Met opnieuw winst voor Nederland: het nationale damesteam (met onder andere de Tilburgse Margot van Geffen in de gelederen) won de openingswedstrijd met 3-1 van Spanje.

Door: Theo van Etten

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken: