Duitsers, Fransen, Spanjaarden, Australiërs en tal van andere nationaliteiten hebben deze dagen bezit genomen van de hockeyvelden van HC Tilburg. Hockeyers uit de hele wereld, van Canada tot Ghana zijn naar de Bredaseweg getogen voor het spelen van hun EK. Zelfs op de wandelpaden van de Oude Warande hoor je de veeltaligheid. Tilburg is even dé hockeystad van Nederland.

Van 11 tot en met 19 augustus vinden hier de EK Masters Hockey plaats. 63 teams uit 12 landen met deelnemers in de leeftijd van 35 tot 59 jaar laten prima hockey zien. Logisch, want de meeste hebben jarenlang op het hoogste niveau gespeeld. De euforie na een gewonnen wedstrijd op basis van shoot-outs is dan ook navenant. Het enthousiasme van de toeschouwers niet minder.

Toernooiorganisator Henk Vogels toont zich bijzonder tevreden over de gang van zaken: “De teams verwonderen zich over de goede organisatie en de prachtige accommodatie die wij hier hebben.” Een Ierse speler die zich net heeft laten masseren bevestigt dit: “Fantastic, this place is amazing. We don’t have such opportunities in Ireland.” Henk heeft er dan ook voor gewaakt dat alles optimaal geregeld is: “Tot en met de scheidsrechters toe hebben we alles professioneel aangepakt. Het klopt gewoon.”

Wedstrijd bezoeken
Wil je een hockeywedstrijd op hoog niveau bijwonen, dan kan dat nog tot en met zaterdagochtend. Op vrijdag en zaterdag worden namelijk de finales gespeeld in maar liefst 9 leeftijdscategorieën van vrouwen en mannen. De winnaars zijn de officiële Europees kampioenen van de hockeymasters.

Door: Theo van Etten

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken;