Muziek, dans en ballet, maar dan in het water. Dat is in het kort wat synchroonzwemmen inhoudt. Afgelopen zaterdag presenteerde Zwemvereniging Tilburgse Watervrienden haar jaarlijks show voor het synchroonzwemmen. Normaal vindt deze show rond de zomer plaats, maar dit keer stond zij geheel in het teken van Kerstmis.

Voorafgaand aan de show had de organisatie heuglijk nieuws te melden. Tilburgse Watervrienden ontving opnieuw het certificaat voor het bekende Zwem-ABC. ‘In korte tijd en uiterlijk op 1 januari 2018, moesten de instructeurs zich veel nieuwe richtlijnen eigen maken. Dit is een enorm compliment voor de vereniging’, aldus Ilona Leenhouwers, voorzitter van de commissie Synchroon en Figuurdrijven.

Kerstboom in het water
Het publiek zag hoe 24 leden van de synchroonzwemgroep een wervelende show verzorgden. Meiden in de leeftijd van 8 tot 30 jaar kwamen als eenling, in duet of in grotere groepen in actie. Met als klapstuk de grote finale, waarbij alle 24 zwemmers op de muziek van ‘Let it go’ een gigantische kerstboom in het water vormden.

Zwemvereniging De Tilburgse Watervrienden verzorgt zwemlessen voor de diploma’s A, B en C. Daarnaast wordt er aan wedstrijdzwemmen en synchroonzwemmen/figuurdrijven gedaan. De vereniging kent zo’n 600 leden en werkt met circa 90 vrijwilligers. Wil je meer weten over (synchroon)zwemmen? Kijk dan op de website (www.tilburgsewatervrienden.nl) of stuur een mail naar Ilona Leenhouwers (csf@tilburgsewatervrienden.nl).

Door: Theo van Etten

Fotografie: Brigitte Jansen

Kerstshow synchroonzwemmen