Meer dan 500 deelnemers, verdeeld over zo’n 100 teams en afkomstig uit verschillende landen zowel binnen als buiten Europa, namen afgelopen weekend deel aan de MoordRegatta: een achtervolgingsrace met roeiboten over het Wilhelminakanaal.

Roeivereniging TOR organiseerde de race alweer voor de 14e keer. Naast deelnemers uit Nederland, Belgie, Frankrijk, Zweden en Ierland stond ook de Iraanse skiffeuse Nazanine Malaei aan de start. Uit Portugal waren 25 bevriende deelnemers van Ginásio Clube Figueirense speciaal voor dit evenement overgekomen.

Gure omstandigheden
Het typisch Hollandse weer met regen en veel wind maakte de strijd niet bepaald gemakkelijk. De ‘stuurtjes’ deden hun uiterste best om hun boten zoveel mogelijk in de luwte naar de finishtoren te koersen. Ook bij de drie bruggen die gepasseerd moesten worden was de hulp van kamprechters (officials van de KNRB) en TOR-vrijwilligers hard nodig. Zij schreeuwden uit volle borst aanwijzingen naar de passerende boten, zodat zij de bruggen zonder kleerscheuren konden passeren.

Bron: TOR / Ingrid de Koning

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken: