De eerste zaterdag van oktober, dit jaar zaterdag 7 oktober, is traditioneel dé zaterdag van de MoordRegatta roeiwedstrijden van de Tilburgse Open Roeivereniging (TOR). Meer dan 500 deelnemers zullen elkaar proberen in te halen tijdens de 6,5 kilometer lange achtervolgingsrace op het Wilhelminakanaal van Haghorst richting de Beekse Bergen.  Het hele parcours is mee te fietsen.

Internationaal deelnemersveld

Aan deze 14e editie van de Moordregatta doen meer dan honderd roeiteams mee in verschillende categorieën. Dit jaar zullen zich bij de sluis in Haghorst, waar de wedstrijd start, ook vijf boten melden met een bemanning uit Portugal. Ook zijn er deelnemers uit Duitsland, België en Zweden.

De teams

Naast inschrijvingen van reguliere roeiploegen zijn er ook  “bedrijfsploegen”. Deze ploegen leren, met intensieve begeleiding van TOR-instructeurs, in een paar weken roeien en gaan dan meteen op voor de wedstrijd. Voor deze ploegen is de afstand slechts 1.000 meter, maar dat is vaak al zwaar genoeg. Dit jaar zijn ploegen van De Rooi Pannen, NHTV, Koning Willem II College, SMO traverse, ASVZ en Mill-Hillcollege deze sportieve uitdaging aangegaan.  De voorbereiding van de bedrijfsploegen heeft al veel mooie sportmomenten opgeleverd. Teams leren perfect samen te werken in de roeiboot, het wordt omschreven als de ultieme teambuilding in vier weken!

Het programma

  • Om 10.00 uur is de start van de 1.000 meter voor jeugd.
  • Om 10.45 uur start in Haghorst de eerste 6,5 km race. Eerste finish verwacht rond vanaf 11.00 uur.
  • De bedrijfsploegen starten om 10.00 en 11.45 uur uur met hun 1.000 meter, de 500 meters vanaf 12.30 uur.
  • Om 14.45 start de tweede heat over 6,5 km in Haghorst. Verwachte finish vanaf 15.00 uur.