Maar liefst 871 mountainbikers namen afgelopen zondag 5 november deel aan de 31e Bikse Bos en Heidetocht. Met modder besmeurd, maar zeer tevreden kwamen de sportievelingen na 25, 45 of 65 kilometer over de finish. De organisatie was in handen van de wielerclubs RTCH en WSC, beide uit Hilvarenbeek.

Het parcours voerde hoofdzakelijk door het buitengebied van Hilvarenbeek en de omliggende dorpen. Zo werd het prachtige natuurgebied Gorp en Rovert aangedaan en ook werd een stukje België verkend. Bij de tussenstops onderweg konden de mountainbikers met behulp van sportdrank, thee, soep, koek en fruit even op adem komen.

Prima MTB-weer
Volgens organisator Jan Vissers had het aantal deelnemers nog groter kunnen zijn als het weer had meegewerkt: ‘Uiteindelijk was het prima MTB-weer, maar door de regen in de afgelopen dagen zijn veel potentiële deelnemers thuisgebleven. Gelukkig heeft een deel van die mensen zich op het laatste moment bedacht. Daarnaast konden we ook MTB-ers verwelkomen die er een autorit van enkele uren voor over hadden.’

Met slechts één kapotte fiets als grootste euvel kon de organisatie terugkijken op een geslaagd evenement.

Door: Theo van Etten

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken: