Een dapper Willem II heeft in eigen huis het kampioensritme van Ajax niet kunnen breken. Met veel inzet en strijd hield de thuisclub lange tijd stand tegen de koploper. Pas in de slotfase brak verdediger Jurriën Timber de ban voor de Amsterdammers: 0-1.

Eindelijk weer een volle bak. Na maanden in (bijna) lege stadions traden Willem II en Ajax aan in een uitverkocht Koning Willem II stadion. De stemming zat er vanaf de eerste minuut goed in. Een geweldige ambiance voor een meeslepend gevecht met de trotse koploper.

Kans Hornkamp
Het is een beproefd recept van de landskampioen: vroeg in de wedstrijd afstand nemen om de wedstrijd op halve kracht uit te spelen. Die vlieger ging in Tilburg niet op. In de stromende regen maakte Willem II er een echte wedstrijd van. Ajax had moeite om het juiste ritme te vinden. Sterker nog, het was Willem II dat er af en toe gevaarlijk uitkwam. De beste kans was voor Jizz Hornkamp die halverwege de eerste helft vrij kon inschieten op aangeven van Ché Nunnely. De inzet van de bedrijvige spits miste precisie.

Stroperig spel
Ajax deed weinig met het vele balbezit. Het spel van de Amsterdammers was stroperig en kenmerkte zich door slordigheden. Pas na ruim een halfuur spelen noteerde de koploper de eerste serieuze kans. Een kopbal van Jurriën Timber ging over. Na mislukte pogingen van Antony en Steven Berghuis was het in de slotfase van de eerste helft opnieuw Timber die het Tilburgse doel onder vuur nam. Ditmaal dwong hij keeper Timon Wellenreuther tot een uiterste redding. Zo haalde het energieke Willem II zonder averij de rust.

Buitenspelgoal
Met de zware Champions League-wedstijd tegen Benfica in het vooruitzicht probeerde Ajax in de tweede helft snel afstand te nemen. Een slijtageslag in Tilburg was wel het laatste waar de Amsterdammers op zaten te wachten. Toch waren de eerste kansen voor Willem II. Een schot van Driess Saddiki eindigde in de handen van Remko Pasveer. Even later kon Max Svensson na een splijtende pass van Thijs Oosting alleen op het Ajax-doel af. De Zweed mikte voorlangs. Ajax wankelde, maar leek genadeloos terug te slaan via Dusan Tadic. De treffer van de aanvoerder werd na ingrijpen van de VAR afgekeurd wegens buitenspel van Antony.

Beloning blijft uit
Terwijl het thuispubliek begon te geloven in een stunt, voerde Ajax de druk op het Tilburgse doel op. Schoten van Blind en Berghuis verdwenen over het Tilburgse doel. Klaassen leek zijn reputatie als ‘Mister 1-0’ waar te maken, maar Dammers voorkwam de openingstreffer. Een inzet van invaller Danilo eindigde op de paal. Tien minuten voor tijd ging het alsnog mis. Een voorzet van Antony leek bij de tweede paal in niemandsland te eindigen, maar uitgerekend verdediger Timber geloofde er nog in. Ten koste van een blessure werkte hij de bal achter Wellenreuther: 0-1. Zo boekten de Amsterdammers na de winterstop de vijfde winstpartij op rij. Willem II-trainer Fred Grim kon zijn moegestreden ploeg alleen verwijten dat het zichzelf niet met een welverdiend punt had beloond.