Mini Marathon Tilburg – een unieke beleving voor 20 kinderen met Syrische of Irakese afkomst

Op zondag 28 mei 11:00 uur luidt het startschot voor de Mini Marathon. Een initiatief van Marathon Tilburg en de Johan Stekelenburg Stichting. Een symbolische 420 meter wordt gelopen door 20 kinderen van Syrische of Irakese afkomst die inmiddels een status toegekend hebben gekregen.

De Johan Stekelenburg Stichting is als maatschappelijk partner verbonden aan de Marathon Tilburg. De stichting biedt kansarme kinderen tot 13 jaar een perspectief. Autochtoon of allochtoon, dat maakt geen verschil! Tilburg kent 12.000 mensen op of onder de armoedegrens. De kinderen uit deze gezinnen missen veel. Ook díe kinderen willen méédoen, erbij horen. En tevens hun hobby of sport beoefenen. Kinderen mee laten doen in de maatschappij, dat is het doel!

De Mini Marathon is meer dan een loopje van 420 meter. Het is een unieke beleving. Op woensdag 24 mei komt de groep bijeen voor een hardloopclinic en krijgen zij nieuwe hardloopschoenen aangemeten. Op de grote dag zelf ontvangen de kids uiteraard ook een speciaal Mini Marathon hardloopshirt. ‘’Als organisatie vinden we het belangrijk dat de kinderen niet alleen een leuke dag hebben, maar er in de toekomst ook echt iets aan hebben’’, aldus voorzitter Jacques Kusters. ‘’Door de kinderen in het nieuw te steken en een geweldige dag te bezorgen, hopen we ze een positieve (hardloop)ervaring te laten beleven. Aan het Tilburgse publiek willen we vooral laten zien wat de Johan Stekelenburg kan betekenen hier in de regio.’’.

Weten wat de Johan Stekelenburg kan betekenen? Neem een kijkje op www.johanstekelenburgstichting.nl.