TILBURG 25 juni 2016,

Michaelrobbert Brans verbreekt het wereldrecord voor mannen ‘snelste 5 km op twee krukken en met één been’met een tijd van 38.50.42. Michaelrobbert ging de uitdaging samen aan met de Ierse Nikki Bradley. Zij kwam speciaal naar Nederland om dit record voor vrouwen te verbreken, en deed dat daadwerkelijk met een finish tijd van 44.21.42.
Beide atleten missen één been door de gevolgen van kanker en grepen dit wereldrecord aan om minimaal 10.000 euro op te halen.

Samen zijn we sterk
Michaelrobbert Brans mist één been. In 1995, 1998 en 2001 is zijn been in delen door de gevolgen van kanker geamputeerd. Op 10 april deed hij als ambassadeur mee tijdens de Verbeeten Challenge. 1.600 deelnemers legden ruim 92.000 kilometer af en brachten daarmee een bedrag van €37.790,- bijeen voor het Verbeeten Fonds. Dat besteedt het geld aan een meer patiëntvriendelijke manier van bestralen van hersentumoren.

Ook Nikki Bradley kan door de gevolgen van kanker maar één been gebruiken. Zij daagt zichzelf uit met sportieve evenementen in het kader van de bewustwordingscampagne ‘Fighting Fit For Ewing’s’ (FFFE). Het wereldrecord verbreken is een droom die ze nu samen met Michaelrobbert wil verwezenlijken.

Beklimmen Ben Nevis
Voor Michaelrobbert Brans stopt het hier niet mee. In vervolg op dit sportieve wereldrecord op 25 juni gaat hij de volgende uitdaging aan. Op 16 juli beklimt hij de Schotse berg Ben Nevis. Dat betekent 15 uur lopen, 1.330 meter omhoog, op krukken, met één been en een CrossXvest.

Michaelrobbert : “Wat klein begon is uitgegroeid tot een enorm event. Ik heb met hulp van vele sponsoren een kans om geld in te zamelen voor kankeronderzoek en revalidatieprojecten van het Revalidatiefonds. Ik daag mezelf hiermee uit en krijg er ontzettend veel energie van. Ik heb het geluk dat ik een enthousiast team om me heen heb die deze uitdaging mét mij wil aangaan. Dat ik via social media in contact ben gekomen met de Ierse Nikki Bradley is een prachtige kans. We gaan samen het wereldrecord verbreken in Tilburg en hopen hiermee veel geld op te halen voor het goede doel. Daarna naar Schotland, waar zelfs een drone met me meevliegt! Het uiteindelijke doel is om minimaal €10.000,- bijeen te brengen.”

Wil je meer weten over de Verbeeten Challenge? Kijk dan op www.verbeetenchallenge.nl of like dit goede doel op Facebook. Alle activiteiten van Michaelrobbert Brans zijn te volgen via www.letsmeetbennevis.com. Lees meer over Nikki Bradley op www.nikkibradleyspeaks.com

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken;