Sinds 2014 is Jur Spijkers gebruiker van de producten van New Care. En als het aan de 19-jarige judoka ligt blijft dat zo. Zeker tot 2020 wanneer hij in dat jaar zijn debuut hoopt te maken op de Olympische Spelen in Tokio.
Terug naar 2014 toen het jonge Tilburgse judotalent zich opmaakte voor het Europees Kampioenschap. ‘Iedere topsporter krijgt in zijn loopbaan te maken met het gebruik van voedingssupplementen. Zeker in mijn sport waar streng op doping wordt gecontroleerd, zocht ik naar 100 procent betrouwbare producten. Zo kwam ik uit bij New Care’, vertelt Spijkers. Het bleek een gouden greep want prompt pakte hij de Europese titel.

Gezonder en fitter
‘Ik kan daarom nu ook geen uitspraak meer doen over de bijdrage van aanvullende suppletie. Simpelweg omdat ik geen referentie heb. Ik voel me fit en ben gezond. Dat is wat elke topsporter nastreeft. Je pleegt immers toch roofbouw op je lichaam en dan is het zaak om lijf en leden goed te verzorgen.’ Voor een krachtsport als judo zijn de eiwitproducten uitermate geschikt. Daarnaast maakt Jur gebruik van de vitamines C en D, magnesium en visolie, omdat het herstel na zware trainingen centraal staat.

EK en WK 2017
Het is vrijdagmiddag als Jur vanuit school op weg is naar de training. ‘Van maandag tot en met vrijdag heb ik ’s avonds judotraining. Ik ga ook nog twee ochtenden naar school en de overige ochtenduren doe ik aan kracht- en techniektraining. In de weekenden staan wedstrijden op het programma of is er ruimte voor rust.’ Het hoogtepunt in 2017 moeten de Europese- en Wereldkampioenschappen worden dit najaar. Op korte termijn staan er wedstrijden in Rome en Sint Petersburg op het programma. Mooie wedstrijden maar deelname aan de Olympische Spelen is zijn uiteindelijke droom.’ Jur: ‘Mijn doel is om me te kwalificeren voor de spelen van Tokio, maar het is niet reëel om me dan al medaillekansen toe te schrijven. In 2024 ben ik in de kracht van mijn carrière en hoop ik een gooi naar goud te kunnen doen’