‘Roeien is heerlijk. Lekker buiten op het water teamsport bedrijven. En TOR is natuurlijk een heel gezellige vereniging’. Rian Brekelmans is al jaren lid van de Tilburgse Open Roeivereniging en roeide vandaag samen met haar collega’s de bedrijvenrace van de 15e Moordregatta. Deze gelegenheidsteams kregen gedurende enkele weken intensieve begeleiding van TOR-instructeurs en namen aansluitend deel aan de wedstrijd.

Een achtervolgingsrace met roeiboten van 6,5 kilometer over het Wilhelminakanaal: de Moordregatta. Vanaf de sluis bij Haghorst ploeteren de boten zich een weg naar de finish bij het clubhuis van TOR. Speciaal voor bedrijventeams is er een aangepaste afstand: 1000 meter en later nog eens 500 meter. Maar dat blijkt ondanks de intensieve training nog een hele opgave.

‘Wij vrouwen werden 5e, de heren 8e. Ze hadden blijkbaar toch te weinig getraind’, lacht Rian. ‘Roeien is een echte teamsport, je moet alles samen doen. Met alleen een paar sterke armen en benen red je het niet’. Rian is lid van team ASVZ, een instelling voor gehandicaptenzorg waarvan Vincentius in Udenhout een bekende naam in de regio is. Vanuit het vitaliteitsprogramma met als thema ‘voor medewerkers, door medewerkers’ initieerde zij roeiclinics voor medewerkers.

Eigenwaarde
In twee vorige edities werden cliëntenboten afgevaardigd en in het eerste jaar pakte dit team direct de eerste prijs. Rian: ‘Dat was echt heel goed voor de eigenwaarde van die jongens.’

Door: Theo van Etten

TILBURG - Moordregatta 06-10-2018. TOR.

TILBURG – Moordregatta 06-10-2018. TOR.