Op zaterdag 23 en zondag 24 mei vonden bij Attila de NK meerkamp voor A- en B-junioren en neo-senioren plaats. De beste Nederlandse meerkampers van 16 tot en met 23 jaar uit alle windstreken streden twee dagen lang op de Tilburgse atletiekbaan om de kampioenstitels. Twee duidelijk verschillende dagen trouwens. Op zaterdag gedroeg het weer zich erg wisselvallig: van regen tot en met zon. En de meerkampers moesten de baan toen delen met de gehandicapte atleten die hun Open NK afwerkten. Op zondag genoten de meerkampers de hele dag van de zon, de warmte en de onverdeelde aandacht van het publiek.

Zoals bekend laten meerkampers zich niet beperken tot één atletiekdiscipline, maar beheersen ze de loopnummers, het werpen èn het springen. Deze veelzijdige atleten lieten ook in Tilburg zien wat ze allemaal kunnen, en veroverden daarmee de harten van de liefhebbers.

Bijzonder spectaculair was het polsstokhoogspringen, waarbij tegelijk op twee installaties (beide vlak voor het terras opgesteld) gesprongen werd. Zelden of nooit eerder vertoond in Tilburg.

Bij de jongens B werd Lauri Hulleman van AV’34 kampioen, mede dankzij een hoogtesprong over 1.88 meter. Bryan Pronk van PAC pakte zilver.

Bij de meisjes B eindigde Marijke Esselink als eerste, net voor Emma Oosterwegel.

Beste jongen A werd Sybren Blok (PAC), met onder meer een prima polsstoksprong van 4.50 meter. Zijn totaal van 7292 punten is genoeg om naar de EK voor junioren in Zweden te mogen.

Bij de meisjes A boekte winnares Inge Drost (Ilion) eenzelfde succes. Zij blonk uit op de hordensprint en op de afsluitende 800 meter die ze volledig solo liep in een knappe 2.15, waarmee ook zij de kwalificatie voor de EJK haalde.

Bij de neo-senioren mannen was het niet erg spannend want daar was Ruben van Dijk (AV’34) de enige Nederlandse deelnemer. Volgend jaar moet deze categorie meer deelnemers trekken.

De neo-senioren vrouwen kwamen gelukkig wel alle beschikbare medailles ophalen. Hier gingen Maureen Rots en Sophie Klumper lange tijd gelijk op, maar bleek Maureen in het eindklassement de beste. Zij sprong maar liefst 5.97 meter ver.

Na twee lange dagen werden de 18 medaillewinnaars van dit NK op het zonovergoten erepodium in de bloemetjes gezet. Allen gefeliciteerd !

Tenslotte dank aan alle vrijwilligers die dit prachtige evenement mogelijk hebben gemaakt.

Alle uitslagen staan hier.

door Michel van Eijkelenburg