Op 1 april zijn de hele marathon (42,195 km) en halve marathon (21,1 km) afstanden van de Marathon Tilburg gecertificeerd door de Atletiekunie. Daarmee kan er op 28 mei 2017 een officieel record worden neergezet.’
De parcoursmeter heeft met behulp van een Jones Counter – een tellertje gemonteerd op het voorwiel van zijn fiets – het parcours gemeten via de ideale looplijn. Steeds meer hardlopers hebben horloges en gadgets om afstanden te registreren. Het komt vaak voor dat er na afloop van loopevenementen discussie is over de gelopen afstand. “We zijn trots en blij met deze mijlpaal,’’ reageert voorzitter Jacques Kusters. ,,Deze certificering is een erkenning voor de hoge kwaliteit van onze organisatie en het biedt deelnemers de zekerheid dat de gelopen afstand correct is”. “Het is een snel parcours met weinig hoogteverschillen en veel asfalt”, aldus Parcoursbouwer en bestuurslid André Wentink.
De organisatie van dit grootse evenement is in handen van Stichting Marathon Tilburg. Naast het bestuur beschikt de organisatie over tientallen enthousiaste vrijwilligers die wekelijks vergaderen. Er kan nog worden ingeschreven voor de hele, halve en kwart marathon. Naast individuele inschrijvingen is het mogelijk om als bedrijventeam mee te lopen. De teller staat inmiddels over de 2000 deelnemers. Voor de eerste editie heeft de organisatie een limiet gesteld op 3000 deelnemers. ”Het wordt een feest voor Tilburg met verschillende nevenactiviteiten zoals een Foodtruckfestival, Roze Mijl, EK Fanzone en nog veel meer’’, aldus de voorzitter.

 
Meer informatie: www.marathon-tilburg.nl