TILBURG 13 mei 2022,

Uit handen van wethouder sport Rolph Dols ontving manege Thielen vandaag ter ere van het 50-jarig bestaan de Tilburgse Ereprent. Het familiebedrijf is sinds 1972 uitgegroeid  tot één van de grootste ruitersportcentra van Nederland.

Van oorsprong bevond de manege zich in Gilze Rijen, de gemeentelijke herindeling in 1997 zorgde ervoor dat Manege Thielen nu op Tilburgs grondgebied ligt. Daarom was wethouder Rolph Dols aanwezig om de eigenaren Johan Thielen en Karen Schuermans tijdens het jubileumfeest te  verrassen met de Tilburgse Ereprent.

Bij de oprichting begonnen Hein en Riet Thielen ooit met zes paarden en pony’s. Inmiddels staan er in de manege circa 125 paarden gestald; zo’n 70 manegepaarden en pony’s. Het resterende aantal dieren staat in de pensionstalling. De grootste dressuurwedstrijd van Nederland wordt ieder jaar bij de manege Thielen gehouden, bij dit evenement nemen meer dan 250 ruiters aan deel.

Mede door de de organisatie van wedstrijden van de landelijke FNRS/KNHS (koninklijke Hippische Sportfederatie) wist Thielen grote bekendheid te werven. In 2024 is de manege Thielen onderdeel van de  Special Olympics in Tilburg en Breda. De manege aan de Oudelijn  is dan de locatie voor het onderdeel paardrijden.

Klik op de eerste foto om de serie in een slideshow te bekijken;