Op zaterdagavond 18 november is jeugdtalent Lynn van der Meer van team Neoliet Tilburg Nederlands kampioene Leadklimmen geworden. Rotterdammer Tim Reuser pakte zijn vierde titel op rij bij de heren. Het NK Lead 2017 was een bloedstollend spannende eindstrijd tussen oudgedienden en een steeds sterker wordende nieuwe generatie klimmers. 

In een afgeladen vol Neoliet Utrecht, het onlangs geopende klim- en bouldercentrum in Utrecht Leidsche Rijn, waren de finales spannend tot het eind. De Heerlense Rachel Nilwik wist zich als elfde dame te plaatsen voor het NK, wat betekende dat ze de wedstrijd mocht aftrappen. De Limburgse klom direct zo hoog dat geen van de dames haar voorbij wist te streven. Totdat het Roosendaalse jeugdtalent Lynn van de Meer van team Neoliet aan de start verscheen. Zelfverzekerd klom de 18-jarige twee grepen hoger dan haar 33-jarige rivale, wat haar haar eerste nationale titel bij de senioren opleverde. Nilwik pakte het zilver. De derde plaats ging naar de 18-jarige Julia Meijer uit Eindhoven.

Bij de heren was het opnieuw de 24-jarige Tim Reuser die veruit het verst klom van alle deelnemers. Mark Brand bleek net als voorgaande jaren zijn grote uitdager, maar toch moest de 19-jarige Amsterdammer genoegen nemen met een tweede plek. De 22-jarige Wouter van Roessel uit Goirle pakte het brons.

Over de NKBV
De Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging verbindt mensen met een passie voor bergwandelen, alpinisme en sportklimmen. Het voorlichten van haar 61.000 leden, maar ook niet-leden, om de klim- en bergsportactiviteiten op een veilige manier te beoefenen en te beleven, is een van de belangrijkste taken van de NKBV. Daarnaast is de NKBV als sportklimbond verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de klimsport in Nederland.

Over Neoliet Utrecht
Neoliet is opgericht in 1992 door achtvoudig Nederlands Kampioen en internationaal route-setter Erik Jacobs. Neoliet is najaar 2017 uitgegroeid tot een bedrijf met tien grote professionele klim- en bouldercentra in Nederland en Duitsland. Neoliet heeft najaar 2017 ruim 21.000 m2 klim- en boulderwand en ruim 2500 routes en boulders voor haar klanten. Dat is uniek in Europa. Iets om trots op te zijn!