Dit jaar viert de CZ Tilburg Ten Miles zijn 30e jubileum. Op vrijdag 1 september zal er afgetrapt worden met De Rooi Pannen Spoorzone Run: een echte belevingsloop door de spoorzone. De deelnemers aan deze tweede editie lopen dwars door bijzondere locaties die normaal gesproken niet toegankelijk zijn. De vijf kilometer lange route voert door de Spoorzone van Tilburg en laat de deelnemers op een unieke manier de geschiedenis van Tilburg (her)ontdekken.

Geen tijdsdruk, maar lekker lopen. Dat is waar het bij de tweede De Rooi Pannen Spoorzone Run om draait. “We hebben na de eerste editie zoveel enthousiaste reacties mogen ontvangen van de deelnemers, de gemeente en de deelnemende locaties. Het is een unieke manier om de stad Tilburg op een geheel andere wijze te leren kennen”, zegt Henk van Doremalen, organisator van de Rooi Pannen Spoorzone Run. Daarbij zorgen de feestelijke aangeklede locaties met muzikale ondersteuning onderweg voor een unieke loopervaring. “Het is vooral heel erg leuk om mee te doen en een ideale manier om een rustige laatste training te doen voordat men op zondag aan de start staat van de CZ Tilburg Ten Miles.”
Van spoorwagon tot kindercrèche
De tweede De Rooi Pannen Spoorzone Run krijgt dit jaar een vernieuwd parcours. Eén van de nieuwe locaties op de route is het fraaie Wilhelminapark. Voordat de deelnemers hier een ronde lopen, passeren ze het sfeervolle Woonzorgcentrum Joannes Zwijsen, waar ze vorig jaar enthousiast onthaald werden. Andere nieuwe hoogtepunten op het parcours zijn Runshop Greg van Hest en Willemijntje kinderdagverblijf. Via de Stedekestraat, met wellicht nog een uitstapje, rennen de lopers weer terug naar de Spoorzone. Daar staat ook de spoorwagon weer op het programma. Hoe precies is nog een verrassing. Voor de andere locaties worden de deelnemers nog even in spanning gehouden. Deze worden net als vorig jaar stapsgewijs bekendgemaakt.
Snel inschrijven 
Inschrijven voor De Rooi Pannen Spoorzone Run is nog mogelijk via www.tilburgtenmiles.nl. Zowel de start als de finish zijn net als vorig jaar gesitueerd bij de Koepelhal. Deelnemers gaan tussen 19.00 en 19.30 uur van start met telkens een pauze tussen een reeks lopers om op deze manier in alle comfort door de straatjes, op trappen en door de gebouwen te kunnen lopen. Na de finish ontvangen de lopers een unieke Spoorzone Run medaille.