Hét sportieve carnavalsevenement komt er weer aan! Tilburg Road Runners en RKSV Sarto organiseren dit jaar op zaterdag 25 februari 2017 de 31e editie van de Kruikenloop. En dit jaar is er iets nieuws in het leven geroepen: een ereprijs voor de best verklede hardloper. Voor de jeugd zijn er maar liefst drie prijzen te winnen.

Exact om 11.11 start de hoofdwedstrijd van de 31ste editie van de Kruikenloop. Geheel in lijn met het thema van de wedstrijd, start het overgrote deel van de deelnemers ook niet in het gebruikelijke hardlooptenue maar in fraaie carnavalskleding. Voor het eerst in de geschiedenis van de loop is daar deze editie een prijs mee te winnen! De deelnemer met de beste outfit ontvangt een ereprijs, beschikbaar gesteld door Runshop Greg van Hest. Voor de jeugd is er voor de drie best verklede deelnemers een prijs beschikbaar.

Kruikenloop
De Kruikenloop trekt elk jaar weer gerenommeerde lopers aan de start, atleten die niet alleen regionaal meetellen maar ook landelijk. De Kruikenloop is een wedstrijdloop van de Atletiekunie en maakt deel uit van het Global-e wegcircuit Midden-Brabant. 

Voor de jeugd tot 14 jaar is er een trimloop van 1.111 meter. De start is om 11.15 uur aan de Gilzerbaan en de finish op het Sarto-terrein. Deelname aan de jeugdloop kost € 2,50. De eerste 3 jongens en de eerste 3 meisjes ontvangen een prijs.

Inschrijven voor alle afstanden kan vanaf nu tot en met 19 februari 2017 via de website. Op de wedstrijddag is na-inschrijven mogelijk vanaf 9.00 tot 15 minuten voor aanvang van het onderdeel in de kantine van Sarto.

Kruikenwandeling
Voor degene die wel een sportieve dag willen, maar liever niet rennen, is er de Kruikenwandeling. Dit jaar is er een nieuwe route van 13 km uitgezet door een prachtig natuurgebied. De start is tussen 9.30 en 10.30 vanaf het SARTO-complex aan de Gilzerbaan. Inschrijven is alleen mogelijk op 25 februari vanaf 9.00 tot 10.30 uur in de kantine van Sarto. Kosten: € 5,00, inclusief consumptie.


Alle informatie over de feestelijke loop en wandeling vind je op de site van de Kruikenloop: www.kruikenloop.nl. Wees er op tijd bij! Schrijf je je tussen vandaag en 30 januari 2016 in, dan kost deelname € 7,00 (inclusief huurchip). Op de dag zelf kun je je ook nog inschrijven tot een half uur voor aanvang van de wedstrijd maar dan kost het wel € 9,50 (inclusief huurchip). De start is om 11.11 uur aan de Gilzerbaan en de finish op het Sarto-complex.