Afgelopen weekend vond in Berkel-Enschot het 21e Druiventros-rapidschaaktoernooi plaats. Gelijktijdig werd gestreden om het Noord-Brabants rapidschaakkampioenschap 2017/2018. Winnaar hiervan werd Fide Meester Lars Vereggen met een score van 6 uit 7. Op een gedeelde tweede en derde plaats eindigden Fide Meester Alan van der Heijden en Internationaal Meester Hing Ting Lai, beiden met 5,5 uit 7. 

Bij een rapid toernooi speelt elke speler zeven partijen tegen wisselende tegenstanders. Daarbij krijgt hij of zij maximaal 20 minuten per partij. Er wordt gespeeld volgens het Zwitserse systeem. Dat wil zeggen dat na de eerste ronde de winnaars tegen de winnaars spelen, remisespelers tegen remisespelers en verliezers tegen verliezers.

Schaaktalent
De 20-jarige Lars Vereggen werd bij het vorige toernooi tweede en mocht nu dus de eerste prijs in ontvangst nemen. Het talent uit Molenschot werd op zijn elfde al Nederlands kampioen in zijn leeftijdsklasse. Lars speelt bij de Tilburgse vereniging De Stukkenjagers en ook de nummer 3, Hing Ting Lai, is afkomstig van een Tilburgse vereniging (Het Zwarte Schaap). Alan van der Heijden komt uit voor Schaakvereniging Veldhoven.

Mooie opkomst
De organisatie van het gecombineerde toernooi was in handen van Schaakvereniging De Oude Toren uit Berkel-Enschot. Aan het toernooi namen 104 schakers deel. ‘Dat is gezien een aantal andere schaaktoernooien in dezelfde periode een mooie opkomst’, aldus Frans Deckers, secretaris van de schaakvereniging.
Wil je ook kennismaken met schaken? Kijk dan op www.schaakverenigingdeoudetoren.nl.

Door: Theo van Etten

BERKEL ENSCHOT - Rapid schaaktoernooi, De Druiventros 17-02-2018. Schaken.

BERKEL ENSCHOT – Rapid schaaktoernooi, De Druiventros 17-02-2018. Schaken.