De laatste wedstrijd van Volley Tilburg stond in het teken van afscheid nemen. Bij de dames zwaaiden spelverdeelster Marloes Vermeulen, libero Shauny Dieltjes en begeleider Jurgen Kaptein af en ook bij de heren was het een ware uittocht:  de Italiaan Allesandro Masciadri, ‘rookie’ Danny Marijn, oudgediende Niels van de Sande en coach Ronald Vermeulen werden met bloemen en veel dank voor bewezen diensten uitgezwaaid.

Bloemen en tranen
Op 22-19 in de vierde set kreeg Shauny Dieltjes haar publiekswissel en een punt later viel Marloes Vermeulen deze eer te beurt. Vervolgens maakten de andere dames het karwei af. Voor sommige speelsters werd het net iets te veel en de tranen vloeiden dan ook rijkelijk. Shauny blikt terug: “Hoewel het niet altijd makkelijk was heb ik de afgelopen drie jaar met heel veel plezier in dit team gespeeld.”

De wedstrijd Volley Tilburg – VCV deed er voor het de eindstand niet zo veel meer toe. “Maar het was wel belangrijk om winnend af te sluiten”, aldus coach Johan van Vliet. En dat deden de dames door redelijk eenvoudig met 4-0 te winnen. “Het was geen spectaculaire wedstrijd maar we deden wat we moesten doen”, verklaarde de nog steeds geblesseerde Lotte den Exter vanaf de bank. Overigens hoopt zij volgend seizoen na een zware kruisbandblessure weer aan te haken.

Blik op de toekomst
Een invallersrol was er voor Paula Schellekens, die nu nog in het tweede team speelt. Haar eerste twee servicebeurten leidden direct tot een score aan Tilburgse kant. Johan van Vliet kijkt dan ook al vooruit naar het volgend seizoen: “Op enig moment bleek het kampioenschap niet meer haalbaar en hebben we het vizier op volgend seizoen gezet. Dat betekent ook dat je andere speelsters gaat inpassen. Zo heeft Finke van der Markt (ook uit het 2e, red.) ons dit jaar al uitstekende diensten bewezen.”

Center court
Hoogtepunten van het afgelopen seizoen waren voor hem het doorbreken van Lotte van der Horst, de inzet van het team bij Serious Request (“Daar hebben die meiden een serieus bedrag voor opgehaald!”) en de manier waarop zijn team omging met spelen op het center court: “Je moet niet onderschatten wat dat met je doet.”
Verder terugblikkend constateert de Bredanaar dat blessureleed (Floor van den Nieuwenhoff en Lotte den Exter, red.) een van de oorzaken is geweest voor de tegenvallende 7e positie op de ranglijst. “Onze ambitie was inderdaad om te promoveren. Dat leek realistisch met het potentieel dat we hebben. Maar helaas zat het soms net iets te veel tegen.”

Door: Theo van Etten

Klik op de eerste foto om de serie in een slede-show te bekijken;