MAANDAG 4 april 2016,

In aanloop naar de EK Run-Bike-Run over 2 weken in Kalkar deden de atleten van het Regionaal Trainingscentrum Tilburg het afgelopen weekend mee aan de internationale duathlon in Geel, België. Tijdens deze duathlon werd gestreden over 5km hardlopen, 22km wielrennen en 2,5km hardlopen.

Voor de RTC-atleten gold deze wedstrijd als laatste test om te voelen hoe het met de EK-vorm gesteld is. Van het RTC Tilburg deden Joep Staps, Alexander Picard, junior Sietse de Jong en trainer Armand van der Smissen mee.

Tijdens de 1e run wist Joep Staps zich in de kopgroep te positioneren. Alexander Picard zat daar ongeveer 20 seconden achter. Samen kwam zij in de eerste fietsgroep terecht. Sietse de Jong zat als junior goed in de vierde fietsgroep. Na de 2e run wist Joep Staps in 56:12 mooi beslag te leggen op de 3e plaats, gevolgd door Alexander Picard in 56:28 op de 4e plek. Trainer Armand van der Smissen finishte in 59:01 en werd daarmee 1e bij de heren 40+. Junior Sietse de Jong wist beslag te leggen op de 1e plaats bij de jongens junioren in 59:48.

De leden van Regionaal Trainingscentrum Tilburg kunnen tevreden terugkijken en lijken goed in vorm te zijn voor de EK duathlon kort. In de laatste twee weken worden tijdens de trainingen de laatste puntjes op de i gezet.