De Kenianen Rodgers Kwemoi en Bernard Koech, Oegandees Stephen Kiprotich en aan Nederlandse kant Abdi Nageeye en Khalid Choukoud zijn de belangrijkste deelnemers bij de 30e editie van de CZ Tilburg Ten Miles. Nageeye zit dan in de opbouw naar zijn marathon in Amsterdam. Niet alleen aan de top, maar ook in de breedte is de Tilburgse topwedstrijd weer sterk bezet.
De winnaar van de CZ Tilburg Ten Miles 2016, de toen 18-jarige Rodgers Chuma Kwemoi, komt zijn titel verdedigen. De jeugdwereldkampioen op de 10.000 meter van 2016 moest vorig jaar tot op de eindstreep sprinten met twee landgenoten om de winst te pakken. Van hen zal ook John Langat aanwezig zijn. Hij kreeg net als Kwemoi 46.04, maar finishte een fractie later. Stephen Kiprotich is de Olympisch kampioen marathon van London 2012 en een jaar later was hij ook wereldkampioen op de klassieke afstand. Bernard Koech was winnaar in Tilburg in 2014 en 2015. Hij moest 2016 wegens ziekte afzeggen. Hij liep met 45.12 de 2e tijd ooit in Tilburg en met 45.21 de 3e tijd. De snelste tijd ooit staat – tot grote trots van de organisatie –  nog steeds op naam van wereldster Haile Gebrselassie uit Ethiopië die in 2005 tot 44.24 kwam, wat nog steeds het wereldrecord is op deze afstand. Haile verbeterde onderweg toen ook het wereldrecord op de 15 km.
Het Nederlands record op de 15 km (43.29) en de 10 EM (46.40) is eveneens in Tilburg gevestigd en wel door Abdi Nageeye. Hij is in voorbereiding voor de marathon van Amsterdam, loopt op die afstand inmiddels mee met de mondiale subtop en was in het voorjaar bij de NN Marathon in Rotterdam de eerste Nederlander die daar onder 2.10 liep. Tegenstand voor hem in Tilburg komt onder meer van de beste Belg op de marathon van dit moment Koen Naert. Hij wordt vergezeld van een groot aantal landgenoten die in staat moeten worden geacht rond de 50 minuten of sneller te lopen op de 10 Engelse Mijlen. Met Soufiane Bouchiki als een van de besten. Tegenstand voor Nageeye zal zeker ook komen van de man die het altijd goed doet in Tilburg, Khalid Choukoud. Voor Nageeye was hij de recordhouder op de 15 km en 10 EM, beide gevestigd in Tilburg. Aan Nederlandse kant staan op de voorlopige startlijst ook Jesper van der Wielen en Gert Jan Wassink aan de start. Uit de regio komen daar bij Colin Bekers, Wesley van der Gouw, Jeroen Maas en Jop van der Steen.