Tilburgse Julia van Dijk (15 jaar) is door de KNSB  uitgenodigd voor deelname aan Junior Grandprix wedstrijden, een serie internationale wedstrijden onder de vlag van de ISU. Hét podium voor de aanstormende wereldtop waar ze Nederland mocht vertegenwoordigen.!

Julia maakte haar debuut in de Junioren op de Grandprix van 1 tot 4 september in de Steel Arena in Kosice (Slowakije) .Na  een zeer lange tijd  waarin vanwege Corona wedstrijden niet mogelijk waren mocht Julia van Dijk deze week voor het eerst weer competitief op het ijs. Ondanks de coronapandemie heeft Julia gelukkig door  kunnen op de ijsbaan in Dordrecht waar zij lid is en traint bij Kunstrijvereniging De Drechtsteden.

Als bonus mocht ze eerder dit jaar met haar coach, Nicole  Goossens deelnemen aan een trainingskamp in Finland waarvoor de internationale schaatsunie (ISU) een aantal junioren en coaches uitnodigde.Deze stage sloot naadloos aan bij de manier van werken zoals die in Dordrecht wordt gehanteerd. In augustus trainden de kunstrijdsters zeer intensief op de baan in Dordrecht.

Julia  reed op haar eerste Grandprix  een zeer innemende korte kür op de muziek ‘J’aim Paris’, straalde op het ijs en liet technisch moeilijke sprongen en pirouetten zien. Ze kijkt zeer tevreden terug op haar eerste optreden sinds 1,5 jaar en heeft gereden voor wat ze kon. De spanning die er was kon Julia omzetten in positieve energie. Zaterdag  ging het vrije programma haar minstens zo goed af met solide sprongen en een mooie presentatie op het Slowaakse ijs.
Met een eindtotaal van 131.76 punten belandde ze precies op de helft van het gehele veld op een zeer mooie 12e plaats.

Op een groot evenement als dit meteen debuteren in de categorie Junioren  en Nederland vertegenwoordigen, heeft Julia met haar coach Nicole Goossens  als heel speciaal ervaren  en de score maakt haar super trots.

©Foto; P. van Es

Meekijken met haar korte kür https://youtu.be/avFKlUHWCS0

Meekijken met haar lange kür https://youtu.be/i-frggGgcSQ