Tilburg, 27 maart – Een gezamenlijke locatie voor binnensporten, dat hebben turnvereniging Kunst en Kracht en volleybalvereniging Volley Tilburg voor ogen. Afgelopen week overhandigden zij hun voorstellen aan de gemeente, waarin ook sportfaciliteiten voor het onderwijs worden betrokken. Beide verenigingen werken als sinds 2016 samen om te komen tot een eigen ‘home’.

Kunst & Kracht en Volley Tilburg zijn de twee grootste binnensportverenigingen van Tilburg. Samen met onderwijsinstellingen in het gebied Stappegoor (Koning Willem II College en de Onderwijsgroep Tilburg) ontwikkelden zij het visiedocument ‘Gezond, Gelukkig en Geleerd’. Op 12 maart overhandigden zij dit aan wethouder Erik de Ridder.

De aanleiding voor de plannen is volgens de initiatiefnemers het nijpende tekort aan adequate sportzalen en sporthallen in Tilburg. Doel van het visiedocument is te komen tot een efficiënte en effectieve inzet van sportzalen. Zo zouden onderwijsinstellingen overdag van de ruimte gebruik kunnen maken en de verenigingen vooral in de avonduren. Ook de Tilburgse volleybalvereniging Dunamis, die nu noodgedwongen is uitgeweken naar Goirle, zou weer in Tilburg kunnen volleyballen.

Bron: Kunst en Kracht / Volley Tilburg

© Eigen foto.