Willem II heeft een enorme dosis zelfvertrouwen getankt. Op de plek waar het begin mei moet gebeuren in de bekerfinale, stuntten de Tricolores nu tegen Feyenoord. Opnieuw toonde Willem II veerkracht en werkte het tweemaal een achterstand weg. Alexander Isak kroonde zich tot matchwinner door met een fraaie individuele actie zijn ploeg de volle winst te bezorgen: 2-3.

Zeven weken voor de bekerfinale bracht Willem II al een bezoek aan De Kuip, maar om van een generale repetitie te spreken voert te ver. Immers nu was Feyenoord de tegenstander, dan is dat Ajax. Zo bekeken past het predicaat ‘generale’ beter bij het competitietreffen tussen Willem II en de Amsterdammers volgende maand in Tilburg.

Tilburgse Tifosi
De Tilburgse supporters voerden de gehele wedstrijd de boventoon in de Rotterdamse voetbaltempel, waar het thuispubliek enigszins timide de verrichtingen van de eigen ploeg gade sloeg. Halverwege de eerste helft veerde het toch op toen balverlies van Willem II werd afgestraft met een vlijmscherpe counter die op fraaie wijze door Steven Berghuis over Timon Wellenreuther in het doel werd gewerkt: 1-0. Onverdiend was die voorsprong niet, omdat de thuisploeg daarvoor al een paar keer dreigend was geweest. Orkun Kökcü had Wellenreuther al tweemaal onder vuur genomen en ook Robin van Persie was met een volley dichtbij de openingstreffer geweest. Het eerste doelpunt had overigens ook op naam van Isak kunnen komen, maar de spits faalde in de negende minuut oog in oog met Kenneth Vermeer.

Snelle gelijkmaker
Lang beleefde de thuisploeg geen plezier aan die eerste treffer, want toen met nog halfuur op de klok de bal uit een corner van Marios Vrousai voor de voeten van Freek Heerkens belandde, stond het alweer gelijk: 1-1. Dat bleef het tot de rust omdat Wellenreuther met een fraaie safe een kopbal van Van Persie onschadelijk maakte.

Veerkracht
Na de pauze was Willem II direct dichtbij een voorsprong. De inzet van Renato Tapia verdween via een Feyenoord-speler maar rakelings naast het doel. Een corner van Feyenoord werd Willem II toch fataal. Eric Botteghin torende hoog boven alles en iedereen uit in het strafschopgebied en kopte raak: 2-1. Maar zoals zo vaak al de laatste weken is gebleken, toonde ook nu Willem II veerkracht. Terwijl Isak in de middencirkel geblesseerd raakte en bleef liggen, ging het spel door en stoomde Fernando Lewis op richting het Feyenoord-doel om vervolgens zijn kunststukje van vorige week te herhalen door de bal in de verre hoek achter Vermeer te schieten: 2-2.

Isak in vorm
Door die gelijkmaker groeide Willem II nog meer in de wedstrijd en wankelde de thuisploeg. Met een fantastische individuele actie toonde Isak vervolgens zijn klasse en schoot Willem II naar wat later zou blijken de volle winst: 2-3. Toch zag het daar even niet naar uit, want natuurlijk deed de thuisploeg er alles aan om langszij te komen. De dubbele wissel die trainer Giovanni van Bronckhorst doorvoerde, leek resultaat te hebben toen invaller Nicolas Jorgensen een vrije trap van Cuco Martina binnenkopte. De oplettende VAR in Zeist greep echter in omdat er een overtreding van Jorgensen was geconstateerd en dus scheidsrechter Pol van Boekel niets anders restte dan de treffer te annuleren.

En nu nog een keer
En zo boekte Willem II dus volgens trainer Adrie Koster ‘een geweldige overwinning’ in Rotterdam. Die vooral de veerkracht van zijn ploeg prees. ‘Als je blijft voetballen, komen er altijd kansen’, zo onderstreepte hij zijn tactiek. Met die gedachte en een dosis zelfvertrouwen, reist Willem II op 5 mei opnieuw naar De Kuip voor mogelijk een nieuwe stunt.

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken: