Tilburg 17 mei 2015,

Voor de 7e keer organiseert Rugby Club Tilburg op 16 en 17 mei haar jaarlijkse Kruikentoernooi. Dit jaar, in het kader van het 40 jarig bestaan van de club, een tweedaags toernooi. Op 16 en 17 mei 2015 komen ruim 700 kinderen naar het terrein aan de Bredaseweg om rugby te spelen. Op zaterdag spelen de (ruim 500) jongste telgen van de sport (leeftijd van 6 tot en met 12 jaar) en zondag de oudere (13 tot en met 16 jaar) jeugd. De teams komen van diverse clubs door heel het land. Zo maken teams uit Den Haag en Gouda hun opwachting, maar ook uit Breda en Etten-Leur. Dit jaar mag het toernooi ook een aantal teams uit Litouwen verwelkomen. Zowel op zaterdag als zondag zullen zij het veld betreden.
RUGBY
Rugby is een opkomende contactsport in Nederland en is één van de bekendste veldsporten ter wereld. Tijdens de wedstrijd proberen de spelers een ovale bal over de zogenaamde tryline van de tegenstander te drukken. In 2016 word de sport zelfs olympisch. In Nederland is de sport groeiende, zo’n 12.000 kinderen (onder de 18 jaar) beoefenen de sport rugby.
 40 JARIG JUBILEUM
 Rugby Club Tilburg bestaat dit jaar, 40 jaar. Het hele seizoen is dit gevierd met meerdere activiteiten. Het Kruikentoernooi is al jaar en dag een van de parade paardjes van de club. Het jeugd toernooi is een van de grootste in zijn soort. Om het 40 jarig bestaan te vieren is er besloten het Kruikentoernooi twee dagen te laten duren en daarbij twee nieuwe leeftijdscategorieën toe te voegen. Het 7e Kruikentoernooi vindt op 16 en 17 mei 2015 plaats aan de Bredaseweg 560 in Tilburg. Het gehele toernooi zal beide dagen tot ongeveer 16.00 uur duren. Rugbyclub Tilburg nodigt  u graag uit om tijdens deze dagen te komen kijken!