TILBURG – Ruim dertig jaar geleden (1986) organiseerde Henk Aertsen (TRR) in samenwerking met sportvereniging Sarto de allereerste Kruikenloop op het sportcomplex aan de Gilzerbaan in Tilburg. Jan van der Pennen, Jan de Kort en Jan Sweens waren destijds de adviseurs voor het parkoers en het tijdstip waarop de hardloopwedstrijd van start moest gaan.

Inmiddels is de wedstrijdafstand (20 kilometer) teruggebracht naar 15 kilometer, maar het startschot valt na al die jaren nog steeds om 11:11 uur op Carnavalszaterdag op de Gilzerbaan in Tilburg. Deelnemers kunnen kiezen tussen 5, 10 of 15 kilometer.

De Kruikenloop, georganiseerd door de Tilburg Road Runners & RKSV Sarto, heeft inmiddels een vaste plek verworven op de wedstrijdkalender van de Atletiekunie en staat bij veel atleten, recreanten en sportieve carnavalsvierders omcirkeld in de agenda. De Kruikenloop-organisatie verwacht op zaterdag 10 februari een record aantal deelnemers en gaat ervan uit dat er ruim duizend startnummers opgespeld gaan worden.

Originaliteitsprijs
De startstreep wordt ook dit jaar getrokken op de Gilzerbaan in de directe omgeving van het Sarto-complex waar de finish wordt ingericht. Traditioneel stelt RUNSHOP Greg van Hest de felbegeerde ereprijs beschikbaar voor de deelnemer met het origineelste carnavals-outfit. De jury die beoordeelt wie voor deze erebokaal in aanmerking komt is samengesteld uit een delegatie vanuit TRR en Sarto en wordt geleid door voorzitter Henk Aertsen.

Jeugdloop
Speciaal onderdeel van de Kruikenloop is de 1111 meter loop voor de jeugd. Ook voor deze jongerencategorie is er voor de drie best verklede deelnemers een prijs beschikbaar. Daarnaast zijn er podiumprijzen voor de winnaars en de nummers twee en drie in de diverse categorieën. Voor het eerst in de geschiedenis van de Kruikenloop zijn er ook prijzen voor de recreanten (1, 2 en 3) op de verschillende afstanden. Peter Monsieurs is de speaker van de 32-ste editie van De Kruikenloop.

Inschrijven
Inschrijven voor alle afstanden kan tot en met 4 februari 2018 via:  www.kruikenloop.nl. Op de wedstrijddag is na-inschrijven mogelijk vanaf 9.00 tot 15 minuten voor de start. De Kruikenloop maakt deel uit van de regelmatigheidscompetitie regio 13. Voor wedstrijdlopers is het ondanks dat het veldloopseizoen nog niet is afgesloten, de start van het wegseizoen.