De 30e Kruikenloop ging op zaterdag 6 februari 2016 van start zoals elk jaar om 11.11 uur precies. Voor veel lopers is dit dan ook de start van het carnaval in Tilburg. De loop is al jaren een vaste en bekende traditie in Kruikenstad, vaak als tussenstop onderweg naar D’n Inhaol van onze Stadsprins. De organisatie is vanaf het prille begin in handen van Tilburg Road Runners en SARTO. Was de hoofdwedstrijd bij het ontstaan in 1986 nog een 20 kilometer wedstrijd, later werd deze afstand teruggebracht naar een officiële 15 kilometer wegwedstrijd.

De Kruikenloop is een wedstrijdloop van de Atletiekunie en maakt deel uit van het Global-e wegcircuit Midden-Brabant. De wedstrijdloop wordt gehouden over 15 km. Daarnaast zijn er trimlopen over 5 km, 10 km en 15 km en een jeugdloop over 1.111m.

Omdat de Kruikenloop steeds meer carnavalsvierders onder de deelnemers mag verwelkomen is er ook dit jaar een extra ereprijs voor de best verklede hardloper of loopster beschikbaar gesteld door Runshop Greg van Hest. Wendy Kroessen mocht dit jaar deze prijs in ontvangst nemen. Voor de jeugd was er voor de drie best verklede deelnemers een prijs beschikbaar. Voor alle andere uitslagen klik hier.

Klik op de eerste foto om de serie in enn slide-show te bekijken.