BERKEL-ENSCHOT – In het weekend van 23 en 24 juni 2018 organiseert handbalvereniging White Demons voor de dertiende keer het megatoernooi om de Kraacht Kup. Er wordt tijdens de strijd om de Kraacht Kup enthousiast gesport en gefeest. Dit alles op het vernieuwde sportpark De Rauwbraken dat afgelopen jaar is opgeleverd. Op het sportpark zijn nu verharde handbalvelden, beachvelden en kunstgrasvelden beschikbaar.

Sportieve vriendschap

Het handbaltoernooi om de Kraacht Kup met trouwe deelnemers uit heel Nederland, wordt georganiseerd onder het motto: ‘sportieve vriendschap’. Aan de jeugddag op zaterdag doen 49 teams mee (van de gemengde F-jeugd tot en met de B-teams bij de jongens en meiden). Aan het toernooi voor A-jeugd en senioren op zondag nemen 23 teams deel. Beide dagen beginnen om 10.00 uur en eindigen omstreeks 16.00 uur. Voor het beachhandbaltoernooi, dat zaterdagmiddag om 15.30 uur begint en tot circa 20.00 uur doorloopt, hebben zich 24 teams ingeschreven.

Uniek toernooi

Het unieke aan het toernooi om de Kraacht Kup is de shoot-out-competitie na afloop van iedere wedstrijd. Een shoot-out is een 1 tegen 1 duel tussen veldspeler en keeper. De veldspeler loopt aan vanaf de middenlijn en schiet voordat zij/hij de vrije worp cirkel (9-meter) betreedt. Zo blijven de wedstrijden tot het laatst spannend, want de score van de shoot-out telt mee in de eindstand. 

Kom gerust kijken!

Het toernooi om de Kraacht Kup is voor iedereen een mooie gelegenheid om kennis te maken met de handbalsport en de vereniging White Demons in het bijzonder. Zowel bij de senioren als bij de jeugd is ruimte voor nieuwe leden. Kom gerust een kijkje nemen! Meer informatie over het toernooi is te vinden via www.kraachtkup.nl.