Volley Tilburg heeft zich met een uitstekende wedstrijd in Nijmegen tegen Vocasa knap hersteld van de smadelijke 3-0 nederlaag tegen HLB van Daal. Na een ruime 3-0 zege werden de punten meegenomen naar Tilburg, waardoor het team weer meer afstand nam van de degradatiestreep en nog nauwelijks te achterhalen is door de teams op de plaatsen 9 tot en met 12. Ook wipten de mannen van Ronald Vermeulen en Peter van Nooijen weer over HLB van Daal en staan nu vijfde.

De eerste set ging aanvankelijk gelijk op. Op 7-6 kwam Lucas Vermeulen aan service. Met twee snoeiharde en een geplaatste sprongservice zette hij Vocasa op vier punten achterstand. Dat gat kreeg Vocasa niet meer gedicht. Zeker omdat Vocasa midden en ex-international Bas van Bemmelen blokkerend geen vat kreeg op de snelle middenaanvallen van man-of-the-match David Azantinlow en diagonaal Gijs Moonen, die de oplosballen binnen de lijnen sloeg. Met 25-20 werd de eerste set gewonnen.

De tweede set kwam Vocasa snel drie punten voor. De Tilburgers kwamen op gelijke hoogte maar stonden halverwege toch weer drie punten achter. Ronald Vermeulen bracht op die stand Niels van de Sande binnen de lijnen en met zijn gevaarlijke floatservice bracht Sjors den Dubbelden Tilburg langszij. Vanaf 18-18 was het daarna erop en erover. Met twee harde smashes van Alessandro Masciadri werd de set afgemaakt: 25-22.

De derde set kwam Volley Tilburg niet meer in de problemen. Roland Lucassen verdedigde prima en met Sjors en Alessandro bracht hij de pass precies in de handen van Lucas. Die kon het spel zo goed verdelen. Het beslissende gat werd geslagen met de service van Dennis van Gool, waarna Sjors vanaf de drie het laatste punt binnensloeg (25-21). Hoogtepunt van deze set: een fantastisch kill-block van Tim Swaan.

Volgende week komt hekkensluiter Donitas naar Tilburg (20.00 uur, sporthal Dongewijk!!!). Volley Tilburg zal er dan alles aan moeten doen om, tegen het team dat in Groningen onder andere met 3-0 won van koploper Sliedrecht, de punten in eigen huis te houden.  

Door: Leon de Leijer