De Nationale Sportweek vindt dit jaar plaats van 17 september tot en met 25 september 2016. De Nationale Sportweek valt daarmee samen met de start van het nieuw sportseizoen en de Europese sportweek. In het kader van WEURO 2017 en het feit dat ook de JOGG week tijdens de Nationale Sportweek valt, willen we deze week een leuke activiteit uitzetten die deze drie evenementen samenpakt. Het idee is daarom om tijdens de Nationale Sportweek een Keepie Uppie competitie te houden op de basisscholen in Tilburg van het Beweegteam Onderwijs.

De competitie is inmiddels van start gegaan en kinderen van de groepen 5 t/m 8 afkomstig van 35 basisscholen nemen deel aan dit leuke evenement. Kinderen moeten binnen 90 seconden zo lang mogelijk (achtervolgend) proberen hoog te houden. Gemiddelde scores per klas worden bij elkaar opgeteld en uiteindelijk komt er één winnende groep 5 uit, één winnende groep 6, één winnende groep 7 en één winnende groep 8. Er is al een echte strijd tussen de basisscholen gaande.

De hele week worden op sociale media kanalen van het Sportbedrijf diverse foto’s en filmpjes geplaatst. Volg het gehele spektakel dus online!

De kids zijn enthousiast, maar het blijkt toch best een lastig spelletje. We wensen de kinderen nog veel plezier deze week!

Keepie Uppie 1