Tilburgse tennisverenigingen hebben de handen ineengeslagen om van 3 t/m 6 november een uniek sportevenement te initiëren: de Joris Sport Tilburgse Tenniskampioenschappen (TTK). Vanuit de verenigingen is de wens ontstaan om elkaar te versterken en het tennis in Tilburg meer op de kaart te zetten. Hieruit is het initiatief voor de TTK ontstaan. De verenigingen worden daarbij ondersteund door Sportbedrijf Tilburg.

In de maanden voorafgaand aan de TTK worden bij de Tilburgse verenigingen de jaarlijkse Clubkampioenschappen gehouden. Alle kampioenen per onderdeel krijgen een unieke voucher, die hen de eer geeft om te strijden voor het Tilburgs Kampioenschap tijdens de TTK in november. Tijdens de TTK worden daardoor veel kampioenwaardige wedstrijden gespeeld op verschillende niveaus in enkel- en (gemengd) dubbelspel.

Tijdens de TTK wordt iedereen uitgenodigd bij Tennisclub Tilburg om hun support te tonen aan de kampioenen, zodat zij nog fanatieker strijden voor de titel van het Tilburgs Kampioenschap. Het is ook mogelijk om het evenement te steunen via sponsoring. Voor het hoofdsponsorschap is de TTK een verbintenis aangegaan met Joris Sport. De commissie van de TTK is erg blij met deze samenwerking en hoopt dat meer bedrijven zullen volgen om hun bijdrage te leveren. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van baansponsoring. Voor meer informatie over sponsoring en de TTK kan een kijkje worden genomen op www.tilburgsetenniskampioenschappen.nl.

De deelnemende verenigingen aan de TTK zijn: Tennisclub Tilburg (gastvereniging 2016), LTC Bijstervelden, RTV Quirijn, Were Di Tennis, TC De Rauwbraken, Tennisvereniging Berkel-Enschot, TV Udenhout en TC ’t Zand en TC De Blaak.

Poster TTK