Op meerdere fronten waren dit weekend de atleten van het RTC Tilburg actief met een aantal mooie prestaties tot gevolg. Meest in het oog springend is het Nederlands Studenten Kampioenschap dat Tilburger Joep Staps in Groningen wist te behalen. Armand van der Smissen werd daar 2e bij de Heren. Juul van de Kruijs reed een wielerwedstrijd in het Brabantse Den Hout en mocht naderhand de zilveren trede van het erepodium betreden.

In Den Hout deed Tilburger Juul van de Kruijs mee aan een wielerwedstrijd over 40 km en behaalde een fraaie 2e plaats. Omdat hij vanwege een blessure tijdelijk niet kan hardlopen focust hij zich de laatste tijd noodgedwongen op wielrennen in plaats van op Run-Bike-Run. Deze wedstrijd reed hij ter voorbereiding op de NSK (Nederlandse Studente Kampioenschappen) Wielrennen volgend weekend.

Bij de Zernike Campus Run Bike Run over de sprintafstand (5-20-2,5km) stond ook het NSK Run Bike Run op het programma. Joep Staps uit Tilburg wist hierbij als snelste student te finishen met een minuut voorsprong op de nummer 2 en mag zich aankomend jaar Nederlands Studentenkampioen noemen op de Run Bike Run.
In Groningen wist ook Armand van der Smissen een erg mooi resultaat neer te zetten waarmee hij bewees het racen nog lang niet verleerd te zijn. Hij wist als 2e te finishen bij de heren.

De laatste wedstrijd waar RTC atleten aan de start stonden was het Red Bull Kop over Kop. Een ploegentijdrit over 100 km op een fraai en bochtig parcours in het westen van Brabant en België, waarbij door 1 fietser gestart werd en elke 20 km iemand erbij kwam totdat er met het hele team van 5 personen gefinisht werd. Stein Posthuma wist met zijn team als 21e vande 145 teams te finishen. Het team van Alexander Picard had onderweg te maken met 2 valpartijen en materiaalpech (gebroken frame) waardoor zij de wedstrijd niet konden finishen.