Dit weekend vond in de Duitse plaats Kalkar, net over de grens bij Nijmegen het EK Duatlon plaats. Aan deze run-bike-run-wedstrijd over 10 km hardlopen, 40km wielrennen en 5 km hardlopen deden 4 atleten mee die trainen bij het RTC Tilburg.

Jongens junioren
Sietse de Jong trainend bij het talententeam van RTC Tilburg presteerde fraai tijdens zijn eerste EK deelname. De eerste run werd door Sietse rustig gelopen, tijdens het fietsen werden een aantal atleten uit andere landen ingehaald en na een snelle wissel en goede tweede run finishte Sietse als 14e en eerste Nederlander. Een mooie ervaring die zeker naar meer smaakt.

Heren Elite
Bij dit Europees Kampioenschap voor de Heren Elite stonden 5 Nederlandse heren aan de start, waaronder Joep Staps, Alexander Picard en Stein Posthuma alle drie trainend bij het RTC Tilburg.

De Nederlander Jorik van Egdom pakte daar sterk de winst. In de eerste run liep hij met de kop van de wedstrijd mee, tijdens het fietsen plaatste hij halverwege een jump en bleef vervolgens vooruit. Achter Jorik streden de heren van het RTC Tilburg hun eigen wedstrijd waarin vooral tijdens het fietsen ploegentactiek werd toegepast.

Alexander Picard finishte fraai als 3e Nederlander en beste RTC atleet op een 15e plek, Joep Staps had na een snelle start problemen met zijn kuiten en moest daardoor tijdens de 2e run jammer genoeg veel terrein prijsgeven en finishte als 20e. Stein Posthuma, net weer terug na een blessure, viel vanwege kramp uit aan het einde van het fietsonderdeel. Al met al voor de in Tilburg samen trainende atleten een goede stap in hun ontwikkeling en ervaring en een goede opstap naar aankomende wedstrijden. Voor Joep Staps is dat het EK Crossduatlon op 24 april en voor Alexander Picard het EK duatlon lange afstand op 8 mei.

Joep Staps geselecteerd voor EK Cross Roemenië 24 april
Tilburger Joep Staps is als enige Nederlander geselecteerd voor de EK Crossduatlon in Roemenië op 24 april. Na Kalkar is hij enkele dagen in Nederland waarna hij afreist naar Roemenië. Joep is in goede vorm ven ertrouwd erop na de leermomenten opgedaan in Kalkar in Roemenië een mooie prestatie neer te kunnen zetten.