TILBURG – Vandaag, 13 mei 2018, vond voor de tweede keer de marathon van Tilburg plaatst. Maar liefst 3.000 mensen deden mee aan deze editie. Bij de mannen won net als vorig jaar Jop van der Steen met een tijd van 2 uur, 45 minuten en 38 seconden.

Op zaterdag werd het Koningsplein omgebouwd tot start en finish van deze marathon met een overdekt podium. Deelnemers konden zich aanmelden voor 4 afstanden: de hele, halve, kwart en achtste marathon. Op zondag gingen om 9:30 uur de deelnemers van de marathon van start vanaf het Koningsplein. Twee uur later begonnen ook de deelnemers van de halve marathon aan deze editie. 

Dwars door Tilburg

De tweede editie van de marathon van Tilburg ging dwars door Tilburg. Vanaf de start op het Koningsplein liepen de lopers naar de Piushaven om vervolgens richting de Reeshof te gaan. De deelnemers van de kwart en de achtste marathon gingen na de Piushaven via het centrum naar de finish op het Koningsplein.

Prima hardloop weer

Vorig jaar speelde de hitte een rol bij de eerste editie van de marathon. Even leek het erop dat de wedstrijd werd afgelast. Daar was dit jaar geen sprake van. Met een temperatuur van rond de 15 graden was het prima hardloop weer. De lopers kregen hier en daar wel wat te maken met kleine druppels.

Winnaar

Bij de mannen won net als vorig jaar Jop van der Steen. Ondanks dat hij dit jaar een kwartier langer over de marathon deed pakte hij naast de winst ook het parcoursrecord. Het parcours is ten opzichte van vorige jaar namelijk op een aantal punten veranderd. Nadat hij over de finish kwam zakte hij in elkaar. Tegenover de collega’s van Omroep Brabant vertelde Van der Steen dat hij in het tweede deel van de marathon te weinig had gegeten en gedronken.

Door: Niels Verzijlberg / @NVerzijlberg

TILBURG, Tilburg marathon 13-05-2018. Job vd Steen

TILBURG, Tilburg marathon 13-05-2018. Job vd Steen