Zondag 12 februari werden in Beverwijk de Nederlandse kampioenschappen kata gehouden. Hierbij haalde JudoKlub-Tilburg twee Nederlandse titels, drie tweede plaatsen, een bronzen plak en een vijfde plaats.
JudoKlub-Tilburg was goed vertegenwoordig en deed mee in vier categorieën. De jeugd klasse deden twee koppels mee. Het eerste koppel bestaande uit Noa van de Avoird en Ilya Vissers, behaalde in de eerste ronde een nette score en gingen daarom als tweede naar de finale. Het andere koppel bestaande uit Bram Klemans en Ybe Wartena ging als laatste naar de finale. In de finale deden Noa en Ilya het nog steeds heel goed en eindigde als tweede. Bram en Ybe wisten zichzelf te verbeteren en behaald daarmee uiteindelijk de derde plek.
Erik Faes en Niels Neumann prolongeerde hun titel van vorig jaar in de categorie nage-no-kata. Voor Adriano van Raak en Mike Janssen was de vijfde plek weggelegd. In de categorie katame-no-kata behaald Peter Goossens en Hans van Raak voor de zevende keer de Nederlandse titel. Voor Erik en Niels was de tweede plaats weggelegd in deze categorie. Peter Tümmers eindigde samen met Edwin Bruinaars als tweede in het Kodokan Goshin Jutsu.