Tilburg, 9 september – Net als de Ronde van den Besterd is de Ronde van Korvel terug op de wielerkalender. Afgelopen zondag beleefde het festijn zijn tweede editie op rij.

Gestart werd er met een ‘dikke bandenrace voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Hierbij zijn alle fietsen toegestaan, behalve racefietsen. ’s-Mmiddags mocht de oudere jeugd (vanaf 16 jaar) zich laten zien in de funklasse. Maar het grootste deel van het programma stond in het teken van de jeugd. In maar liefst 7 klassen en een aparte categorie ‘nieuweling-meisjes’ probeerden de renners en rensters elkaar de loef af te steken.

Namens TWC Pijnenburg uit Tilburg gingen Martijn Azantinlow en Bram Vermeer (foto) met de eerste prijs in hun klasse aan de haal. Daarnaast hebben Emma van Haaren, Noï Moes en Martijn Azantinlow (ook van TWC Pijnenburg) het ‘ZON-Klassement Brabant 2018’ gewonnen. Dat is een klassement voor de meest regelmatige renner. Tijdens de huldiging ontvingen zij een Brabantse trui en een gouden medaille.

Eerste overwinning voor Bram Vermeer
Voor Bram Vermeer (14) was het zijn eerste overwinning in zijn wielercarrière. Hij is er dan ook superblij mee. De wedstrijd verliep gunstig voor hem: ‘Aanvankelijk ging het hard, waarna het stilviel. Na een val van een renner greep ik mijn kans en ging er als enige vandoor.’ Bram is geen echte sprinter en  werd daardoor al vaak 2e. Daarom smaakt deze overwinning extra zoet voor hem.
Bram traint sinds drie jaar bij TWC Pijnenburg, waarvan twee keer op de baan en een keer op de weg. Daarbij legt hij al gauw zo’n 60 tot 70 kilometer af. Ooit hoopt hij profrenner te kunnen worden.

Door: Theo van Etten