Rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Dat zou zomaar van toepassing kunnen zijn op Lacrosse, een kleine maar snel groeiende sport in Nederland. Wereldwijd is de sport ‘met het netje aan het stok’ al razend populair. Dat bleek maar weer eens tijdens de Lacrosse cup, die afgelopen weekend in de sporthal van de UvT werd gehouden.

Sport zonder grenzen
Dit internationale evenement voor jeugdspeelsters werd voor de tweede keer georganiseerd door Tilburg Lacrosse. Zo’n tien nationale – en clubteams uit Nederland, Amerika, Duitsland, Zweden en België streden om de felbegeerde bokaal, die uiteindelijk door de Zweden werd gewonnen. De Amerikanen kwamen zelfs met hele gezinnen over. De sport is daar dan ook mateloos populair: kinderen beginnen vaak al op zeer jonge leeftijd met het beoefenen van Lacrosse.

Angelique van der Veer van Lacrosse Tilburg: “Het was echt een fantastisch toernooi. De clinics door de Amerikaanse coach werden goed bezocht. En heel leuk ook om te zien hoe vooral de Amerikaanse meiden onze speelsters één op één coachten. Daar worden wij echt beter van.”

Meetrainen?
Lacrosse zou je een mix van hockey, ijshockey, basketbal en handbal kunnen noemen: het is dan ook geen sport voor watjes. Razendsnel, tactisch en het vraagt fysiek behoorlijk wat van je. Daarom trainen de Tilburgse Titans (mannen) en Titanides (vrouwen) er fanatiek op los. Wil je dat ook een keer meemaken? Kijk dan op de website voor de trainingstijden. Een proeftraining is dan zo geregeld.

Door: Theo van Etten

Klik op de eerste foto om de serie in een slideshow te bekijken;