Dat het vrouwenvoetbal leeft is te merken. Zo zijn de poulewedstrijden van het Nederlands elftal voor WEURO2017 nu al uitverkocht. En ondanks de hoge temperaturen namen afgelopen weekend maar liefst 38 teams deel aan het 6e  Meidentoernooi Sc ’t Zand.

‘De teams komen uit heel Nederland en zelfs uit Duitsland’, vertelt Emma Segers. Zij heeft vandaag plaatsgenomen in de uitkijktoren en waakt samen met Natasja van Vugt over het verloop van de wedstrijden. In totaal zijn er zo’n 80 vrijwilligers op de been. Sc ’t Zand is dan ook een vereniging waar meidenvoetbal serieus wordt genomen. Emma: ‘Bij ons kunnen meiden op nagenoeg alle niveaus voetballen in een volwaardig meisjesteam.’

Het toernooi is bedoeld voor de leeftijdsklasse 6 tot en met 17 jaar. Er wordt gespeeld in wedstrijden van 2 x 12 minuten. Het Duitse Borussia Mönchen Gladbach blijkt zwaar favoriet in de categorie MO17: de speelsters weten elkaar goed te vinden en winnen al hun wedstrijden. Naast de prestatieprijzen valt er ook een sportiviteitsprijs te verdienen.

Talenten van Sc ‘t Zand
Niemand minder dan Vanessa Suzanna en Jeslynn Kuijpers reiken de prijzen uit. Beide vrouwen hebben hun opleiding bij Sc ’t Zand genoten en komen nu uit voor PSV. Jeslynn is daar zelfs aanvoerder en heeft al vijf wedstrijden voor het nationale team gespeeld. Zij staat op de reservelijst voor het EK-team van WEURO2017.

EK Trophy
Omdat het toernooi dit keer de status heeft van side-event voor WEURO2017, is de mobiele fanzone aanwezig. Naast meedoen aan tal van voetbalactiviteiten kunnen bezoekers zich met de officiële EK Trophy laten fotograferen. Hier maakt het publiek dan ook ruimschoots gebruik van.

WEURO2017 is het Europees voetbalkampioenschap voor vrouwen en vindt plaats van 16 juli tot en met 6 augustus. In Tilburg worden 4 poulewedstrijden en een kwartfinale gespeeld. Op 24 juli is het Koning Willem II Stadion gastheer voor de kraker België – Nederland.

Door: Theo van Etten

TILBURG - Meidentoernooi SC 'T Zand 17-06-2017.

TILBURG – Meidentoernooi SC ‘T Zand 17-06-2017.