Update, 18-11-2018 – De Tilburgse judoka’s Amber Gersjes en Jur Spijkers zijn er tijdens het The Hague Grand Prix niet in geslaagd een medaille te veroveren. Spijkers moest het in de strijd om het brons afleggen tegen de Pool Maciej Sarnacki. Amber Gersjes kwam op vrijdag niet verder dan de eerste ronde.

 

*** Vorig bericht, 16-11-2018 ***

De Tilburgse judoka’s Amber Gersjes en Jur Spijkers zijn komend weekend enkele prominente deelnemers aan The Hague Grand Prix. Het internationale judotoernooi vindt plaats van 16 tot en met 18 november in op Sportcampus Zuiderpark in Den Haag.

De twee prominente Tilburgers gaan de strijd aan met de absolute judotop. Vooral voor Amber is het toernooi een belangrijke graadmeter. Na een moeizame periode is zij weer op de weg terug, afgelopen week miste zij nipt het brons tijdens de Grand Prix in Tasjkent. Op vrijdag 16 november start haar toernooi in de klasse -48 kg. Zwaargewicht Jur Spijkers komt uit in de categorie zwaargewichten. Zijn toernooi is op zondag.

Het Grand Prix toernooi maakt deel uit van de IJF World Tour en behoort daarmee tot de vijftien belangrijkste evenementen in het internationale topjudo. In totaal strijden 450 judoka’s uit meer dan 65 landen om de medailles én om kwalificatiepunten voor de Olympische Spelen van 2020.