Tilburg – Jaarlijks wordt voor de studenten van de opleidingen SPECO Sportcommunicatie en SPECO Sportmarketing (Fontys Economische Hogeschool te Tilburg) de SPECO Tour georganiseerd. Tijdens de SPECO Tour vertellen mensen uit de sportwereld over hun vak. 

Vandaag stond de SPECO Tour volledig in het teken van het vrouwenvoetbal. Er is bewust voor dit thema gekozen, laat organisator en docent Hugo Gruijters weten. “Het vrouwenvoetbal is afgelopen zomer vaak in het nieuws geweest door het EK in eigen land en zorgt voor een positieve vibe in Nederland. Daarnaast wilden wij als organisatie graag het vrouwenvoetbal een podium bieden.”

Minke Booij (ex-manager vrouwenvoetbal bij de KNVB) was de dagvoorzitter tijdens de SPECO Tour. De sprekers bestonden uit Suzanne Amijs (eigenaar Buro22), Gershom Mulder (sportmarketeer bij Triple Double), Leoni Blokhuis (spelersmakelaar in het vrouwenvoetbal) en Sherida Spitse (captain van de OranjeLeeuwinnen).

Waar Suzanne Amijs vertelde over de communicatie & pr tijdens WEURO 2017, sprak sportmarketeer Gershom Mulder over het partnership van Intersport met de KNVB. Vervolgens beschreef Leoni Blokhuis hoe ze spelersmakelaar in het vrouwenvoetbal is geworden. Ten slotte was er onder leiding van Minke Booij een Q&A met Sherida Spits over haar carrière.

Organisator Hugo Gruijters vond het een geslaagde middag. “De sprekers vertelden mooie verhalen over hun onderwerp. Je zag aan de studenten dat zij het ook interessant vonden, doordat ze telkens veel vragen stelden.” Ook Sherida Spitse was erg tevreden over de SPECO Tour. “Ik vond het heel leuk om over mijn carrière te praten voor de groep studenten. Je zag dat de studenten erg enthousiast waren en dat geeft mij ook voldoening.”

Door: Niels Verzijlberg | @NVerzijlberg

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken;