TILBURG – Op zaterdag 11 april a.s. vindt de tweede editie van de Verbeeten Challenge plaats, het multisport evenement in Tilburg. Vanaf heden is het mogelijk om je in te schrijven als individuele deelnemer of als compleet team. Leg samen op een sportieve manier 1000 km af. Het ingezamelde geld komt ten goede aan het Verbeeten Fonds. (noot redactie: Gehele tekst VET)

Verbeeten Challenge 
In navolging van het grote succes van vorig jaar, vindt op zaterdag 11 april de tweede editie van de Verbeeten Challenge plaats. Voor ? 15,- doe je mee én strijd je mee tegen kanker. De uitdaging is om 1000 km in teamverband op sportieve wijze op één dag af te leggen. De wijze waarop bepaalt de deelnemer. Enkele voorbeelden zijn wandelen, recreatief fietsen, hardlopen, wielrennen, paardrijden en een Kids FunChallenge. Individuele inschrijvingen zijn ook welkom. Zij sluiten aan bij het Verbeeten Team. Daarnaast juicht de Verbeeten Challenge iedere extra inzamelactie toe en is er altijd ruimte voor een nieuwe sponsor.

Verbeeten Fonds 
De volledige opbrengst van de Verbeeten Challenge gaat rechtstreeks naar Verbeeten Fonds. Zij zien erop toe dat iedere euro direct wordt besteed aan onderzoek naar betere behandelmethodes tegen kanker.
De opbrengst van Verbeeten Challenge 2015 wordt gebruikt voor een onderzoek naar de mogelijkheden van een meer patiëntvriendelijke manier van bestralen voor patiënten met hersentumoren. Met moderne technieken is het waarschijnlijk mogelijk om tumoren in de hersenen te bestralen zonder dat er gebruik wordt gemaakt van een masker. Momenteel is een masker nodig om te garanderen dat de patiënt niet beweegt tijdens een dergelijke bestraling. Bij beweging tijdens de behandeling zou bij moderne hoge precisiebestralingen een stuk van de tumor ?gemist? kunnen worden door de bestralingsbundel. Voordeel voor de patiënt is dat er vooraf aan de behandeling geen masker gemaakt hoeft te worden en de patiënt dus niet vastgeklemd hoeft te liggen tijdens de bestraling. Het vastklemmen van het hoofd met een masker op de behandeltafel wordt door vele patiënten als vervelend ervaren.
Door te stralen zonder masker wordt de patiëntvriendelijkheid sterk verbeterd, terwijl dezelfde nauwkeurigheid bereikt kan worden.

Zaterdag 11 april vindt de tweede editie van de Verbeeten Challenge plaats. Inschrijven is vanaf heden mogelijk. 

Voor meer informatie:
Website: www.verbeetenchallenge.nl
Twitter: #VC15