Op maandagavond 4 april werd bij de Rabobank Tilburg en omstreken door wethouder sport Hans Kokke en directievoorzitter van de Rabobank Wim Bens het startsein gegeven voor de Tilburgse complimentenweek voor de sportverenigingen.

Zo’n 50 bestuurders en vrijwiligerscoördinatoren van 28 verenigingen waren aanwezig en kregen een workshop waarderen van vrijwilligers aangeboden en gingen op deze avond aan de slag met een belactie om hun vrijwilligers te complimenteren voor hun inzet. De bestuurders konden ook een videoboodschap voor hun vrijwilligers inspreken en gingen op het einde van de avond naar huis met een tas vol mooie materialen om op de vereniging de vrijwilligers te waarderen.

“Ik heb nog nooit zo’n leuk voicemailbericht gehad”, dat was de reactie van één van de vrijwilligers van Kunst en kracht nadat ze door voorzitter Ida Damen was gebeld om haar te complimenteren en bedanken voor de geweldige inzet voor de vereniging. Laura Renee van de Tilburgse Open Roeivereniging vult aan, “Ik ben verbaasd dat iedereen zo enthousiast reageerde op onze complimenten, ze vinden het heel bijzonder dat ze persoonlijk worden gebeld en gecomplimenteerd. Echt leuk om te doen”.

“Complimenten geven klinkt zo vanzelfsprekend, maar het zit niet in onze aard om dit te doen, dat terwijl het toch de diepst menselijke behoefte is om gewaardeerd te worden. En zeker bij vrijwilligers in de sport is dit belangrijk, want zij zetten zich belangeloos in voor hun vereniging. Daarom organiseren wij vanuit team verenigingsondersteuning van het Sportbedrijf van de Gemeente Tilburg deze complimentenweek waarin de vrijwilligers van de sportverenigingen op verschillende manieren worden bedankt en gecomplimenteerd door de verenigingen”, aldus verenigingsondersteuner Dennis Mallant. Zo hangen er door heel de stad grote Mupi- posters waarop van alle deelnemende verenigingen een persoonlijk compliment richting een of meerdere vrijwilligers wordt geuit.

De complimentenweek duurt nog tot en met zondag 10 april en de deelnemende verenigingen zetten zelf diverse acties in om hun vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Meer informatie over de acties zijn terug te vinden op www.facebook.com/verenigingsondersteuningtilburg.

Klik op de eerste foto om de serie in een slide-show te bekijken,